Stor andel med innreise­tilla­telse jobber i verft ved kysten

Drøyt halvparten av utenlandske arbeidere som har fått innreisetillatelse i år, er gitt til bedrifter i Vestland, Møre og Romsdal og Rogaland.

Næringsministeren viser til viser til at 5.620 av 9.604 innreisetillatelser har vært til arbeidsplasser i distriktene og langs kysten. Foto: Halvard Alvik / NTB
  • NTB
  • Stavanger Aftenblad
Publisert: Publisert:

– Jeg er bekymret på vegne av næringslivet, som har gått altfor lenge uten all den arbeidskraften de trenger for å opprettholde normal drift, sier næringsminister Iselin Nybø (V) til NTB. Hun mener dette vil nyansere inntrykket rundt smitte og utenlandske arbeidere.

Nybø viser til detaljer som viser at 5.620 av 9.604 innreisetillatelser har vært til arbeidsplasser i distriktene og langs kysten. Det har blant annet vært livsviktig for å holde norske verft i gang.

Fram til. 10. mai er det samtidig gitt innreise til 909 utenlandske arbeider der fylker ikke angitt. Det er gitt innreise til 255 i Oslo og 743 i Viken. Trøndelag 593, Vestfold og Telemark 331, Innland 326, Nordland 318, Troms og Finnmark 280 og Agder 229.

5 av de 15 kommunene i landet med flest innreisetillatelser er i Rogaland, opplyser Kjartan Alexander Lunde (V), statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet, til Aftenbladet.

Hele 13 av de 15 kommunene med flest innreisetillatelser er på Vestlandet.

Åtte av de ti bedriftene som har fått flest innreisetillatelser for utenlandsk arbeidskraft, er i tilknytning til norske verft.

– Folk må å ha en jobb å gå til også etter koronapandemien er over. Derfor har det vært viktig for Venstre og regjeringen å lage ordninger som tar hensyn til det. Stopper bedriftene opp, stopper verdiskapingen og inntektene til fellesskapet, uttaler Nybø i en pressemelding.

Publisert:
  1. Koronaviruset
  2. Nærings- og fiskeridepartementet

Mest lest akkurat nå

  1. Viking-tilskuer utestengt etter rasistiske rop mot Glimt-spiller

  2. Møt rogalendingene som forlater regjeringsapparatet

  3. – Fest løse gjenstander

  4. Dette anlegget kan snart gi deg høyere strømpris

  5. Geir Olsen fra Rogaland trenger ny jobb. På CV-en: Hindre regjeringskriser og rydde undertøyet til Trine Skei Grande

  6. 28-åring dømt til ungdomsstraff for overgrep mot barn