Huitfeldt møtte kongen bare timer før hun testet positivt

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) testet torsdag positivt for covid-19. Noen timer tidligere besøkte hun kong Harald.

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) har fått covid-19.
  • NTB
Publisert: Publisert:
Kongeparet og kronprinsen skal teste seg eter å ha møtt Huitfeldt torsdag. Kong Harald mottok også Den dominikanske republikkens nye ambassadør, Lourdes Gisela Antonia Victoria-Kruse, i audiens på Slottet torsdag.
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Det bekrefter Utenriksdepartementet overfor Aftenposten.

Utenriksministeren var torsdag til fast audiens på Slottet.

– Jeg skulle av hele mitt hjerte ønske at jeg ikke testet positivt samme dag som jeg hadde audiens hos kong Harald, dronning Sonja og kronprins Håkon. Jeg testet meg i dag tidlig, og den var negativ, men testet meg igjen da jeg fikk akutt hodepine i ettermiddag, sier Huitfeldt til Aftenposten.

– Slottet ble varslet med én gang. Som alle er jeg redd for å smitte andre, sier hun.

Audiensen fant sted klokka 10. Huitfeldt testet positivt om lag fem timer senere, får NTB opplyst.

Huitfeldt sier hun nå inderlig håper at hun ikke har smittet kongen, dronningen eller kronprinsen. Hun forteller også at hun hadde på munnbind og holdt avstand.

Sven Gjeruldsen, assisterende kommunikasjonssjef ved Det kongelige hoff, opplyser til Aftenposten at kongeparet og kronprinsen nå vil teste seg, i tråd med smittevernreglene.

Den positive testen betyr blant annet at utenriksministeren ikke kan reise til Beijing for å representere Norge ved åpningsseremonien til årets vinter-OL.

Det var ikke bekreftet at Huitfeldt skulle dra til Beijing.

Publisert: