Navn på omkommet bussjåfør frigitt

En person omkom og fem personer ble lettere skadd da en buss og en lastebil frontkolliderte på E16 ved Evanger i Hordaland mandag ettermiddag. Foto: Marita Saue Hamre / Avisa Hordaland / NTB scanpix

Det var en 62 år gammel mann fra Sogndal som omkom da en ekspressbuss og en lastebil frontkolliderte på E16 ved Evanger i Hordaland mandag ettermiddag.

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Vest politidistrikt har i samråd med bussjåførens familie frigitt navnet på den omkomne. Det var Vidar Fardal som kjørte ulykkesbussen og omkom i kollisjonen, opplyses det i en pressemelding.

Politiet sier samtidig til Bergens Tidende at de nå har en formening om årsaken til ulykken, men at de ønsker å snakke med flere vitner og passasjerer før de går ut med nærmere detaljer.

Den dramatiske frontkollisjonen skjedde like før klokken 15 mandag. Bussen fra Nettbuss var på vei fra Sogndal til Bergen da ulykken skjedde mellom Holemarktunnelen og Nakkagjelstunnelen på E16, like ved Evanger i Voss kommune. Lastebilen tilhørte transportselskapet Asko.

I tillegg til den omkomne sjåføren ble fem personer lettere skadd mens tolv personer slapp fra ulykken uten fysiske skader. Skadde personer ble sendt til Voss sykehus, mens Bergen legevakt tok imot både skadde og uskadde passasjerer.

Veien ble umiddelbart stengt på ulykkesstedet, og trafikken ble omdirigert. Den ble åpnet for trafikk igjen natt til tirsdag.

Publisert:
  1. Voss
  2. Trafikkulykker

Mest lest akkurat nå

  1. Svært glatter veier i distriktet: – Saktegående trafikk og mye kø i Stavanger

  2. En Sirdal-familie på fire kan få 12.000 kroner til å dekke strømregningen

  3. Fjerner populær gaveordning på kort varsel

  4. Innkaller til hastemøte om høye strømpriser

  5. Over en halv million husstander mister TV2

  6. Yngve Olaussen sitter i ti dagers isolasjon i England. Sjekk dette før du reiser utenlands.