Marokko-siktet avviser tilknytning til terrorister

En av de siktede etter drapene på Maren Ueland (28) og Louisa Vesterager Jespersen, nekter for å ha medvirket til trening av terrorister.

To kvinner, norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen, ble funnet drept i et populært turområde i nærheten av landsbyen Imlil i Atlasfjellene i Marokko 17. januar. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Mannen som både har sveitsisk og spansk statsborgerskap, ble mandag framstilt for varetektsfengsling i byen Salé utenfor Rabat. Også en britisk statsborger ble framstilt for fengsling sammen med en rekke andre. Det er over 20 siktede i saken, melder NRK.

Den sveitsisk-spanske mannen nekter for beskyldningene om at han skal ha rekruttert og trent opp terrorister i Marokko, skriver TV 2.

– Hovedanklagen går ut på medvirkning til å danne en gruppe og utføre et angrep. Det er i strid med marokkansk lovgiving å utdanne folk til terrorister, sier mannens advokat, Saad Sahli, til dansk TV 2.

Til NRK sier advokaten at mannen brøt kontakten med de andre siktede i saken for omtrent ett år siden fordi han ikke delte deres ideologi.

– Han lærte om islam av terrorister, og han slo seg sammen med dem, men så brøt han kontakten med dem for cirka et år siden, sier Sahli, som sier det ikke finnes bevis for at hans klient har vært med på noe kriminelt.

Maren Ueland (28) og Louisa Vesterager Jespersen (24) tok en bachelor i friluftsliv, tur og naturveiledning sammen ved Universitetet i Sørøst-Norge i Bø i Telemark, og var på ferie i Marokko da de ble drept før jul. De to ble funnet i et turområde i nærheten av landsbyen Imlil i Atlasfjellene mandag 17. desember.

Etterforskningen skal ha avdekket at drapsmennene var inspirert av terrorhandlinger begått av IS, men at det ikke skal ha vært noen kontakt mellom dem og gruppen i Syria og Irak.

Publisert:
 1. Marokko
 2. Norge
 3. Islam
 4. Drap

Mest lest akkurat nå

 1. Disse får vaksine denne uken

 2. Ingve Bøe: Han feide dem unna som forskremte høns!

 3. Schmeichel etter Eriksen-kollaps: – Ble stilt i en posi­sjon som jeg person­lig ikke føler var fair

 4. Pøbels «The Lovers» fikk bare stå et døgn før det ble tilgriset igjen med samme rødmaling som sist

 5. Trolig slutt på lukt­problemene på Kvål – har ikke fått klager siden 19. april

 6. Det toppet seg da sam­ferdsels­sjefen fant en feng­hette i familiens post­kasse