Høyre-statssekretær deltok i demon­strasjonen i Oslo

Satssekretær Saida Begum (H) deltok fredag i demonstrasjonen mot politivold og rasisme i Oslo. Men statsministeren avsto for ikke å bryte smittevernrådene.

Statssekretær Saida Begum for Høyre forsvarer at hun deltok i den store demonstrasjonen i Oslo fredag.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Helseminister Bent Høie (H) frarådet i forkant mange mennesker å samle seg i større demonstrasjoner ettersom det medfører økt fare for smittespredning, men likevel deltok rundt 15.000 personer i demonstrasjonen foran Stortinget.

Statsminister Erna Solberg (H) gjorde det samme da SV-politiker Marian Hussein med emneknaggen #HvorErErna skrev at Solberg var savnet under demonstrasjonen.

Statssekretær Saida Begum (H) i Arbeids- og sosialdepartementet valgte derimot å delta i demonstrasjonen. Hun forklarer overfor TV 2 at hun følte en plikt til å si fra: «Jeg deltok i demonstrasjonen til støtte for George Floyd fordi det er vår fordømte plikt å si ifra når vi ser rasisme. Enten det rammer oss eller andre. Enten det er systematisk rasisme eller hverdagsrasisme», skriver hun i en SMS til kanalen.

Spørsmål til Høie

Begum sier at hun deltok fra sidelinjen, passet på å overholde smittevernrådene, at hun ikke tok kollektivtransport, og at hun vil teste seg dersom hun skulle få noen sykdomssymptomer.

– Jeg skjønner at Saida har et sterkt engasjement for dette, som en av mange med minoritetsbakgrunn i Norge så har hun opplevd rasisme og diskriminering, umorsomme forsøk på morsomheter knyttet til bakgrunn. Så hennes engasjement har jeg respekt for, sier Solberg til TV 2.

Nå sender Frps Jon Helgheim spørsmål til statsråd Torbjørn Røe Isaksen (H).

– At noen i den politiske ledelsen setter helse og arbeidsplasser i fare er grovt. Det er sjokkerende og dårlig dømmekraft, sier han til TV 2.

- Ikke forbud

Høie understreker overfor NTB at det ikke har vært lagt ned forbud mot å delta i demonstrasjonen, men at «å samle så mange mennesker tett i denne tiden, er også i strid med de rådene vi gir».

– Da er min oppfordring at en i denne tiden finner andre måter å demonstrere og ytre seg på, enn å samle mange mennesker tett, påpeker helseministeren.

Publisert:
  1. Høyre (H)
  2. Koronaviruset
  3. Rasisme-opprøret

Mest lest akkurat nå

  1. Amerikanere fra­rådes å reise til Norge

  2. På bursdagen sin fikk Camilla Finnesand en telefon: «Du må komme inn på sykehuset»

  3. Nav har bedt om politihjelp 1230 ganger siden 2016

  4. Din plastpose skal lønne proffe strandryddere i Rogaland

  5. Silje trudde ho var gravid med sitt fjerde barn då smertene kom. Ein blod­prøve gav svar

  6. Kina forbyr pinglete menn på tv