Kraftig fall for Fremskrittspartiet

Fremskrittspartiet får en oppslutning på 16,9 prosent i en meningsmåling TNS Gallup har utført for TV 2. Partiet har ikke ligget så lavt siden januar 2002.

Publisert: Publisert:

Fremskrittspartiet får en oppslutning på 16,9 prosent i en meningsmåling TNS Gallup har utført for TV 2. Partiet har ikke ligget så lavt siden januar 2002. Foto: Gorm K. Gaare

  • Ntb
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

Tilbakegangen er på 2,8 prosentpoeng. 74.000 velgere har forlatt partiet den siste måneden. Birkedal-saken er den åpenbare forklaringen.

— Det er gudskjelov lenge til valget, men dette er en naturlig reaksjon på et veldig negativt fokus på Fremskrittspartiet nå i fjorten dager, sier partileder Siv Jensen til TV 2. Bare seks av ti velgere som stemte Frp ved forrige valg sier de vil gjøre det igjen, mens to av ti tidligere Frp-velgere går til Høyre.

Arbeiderpartiet går fram med hele 5,4 prosentpoeng til en oppslutning på 30,7 prosent i meningsmålingen. Bakgrunnstallene viser at partiet mobiliserer velgere som tidligere har sittet på gjerdet.

For Høyre går det motsatt vei. Etter en rekordnotering på 30,1 i mars, går partiet i april tilbake med 2,5 prosentpoeng.

Et stortingsvalg basert på målingen ville ha gitt Høyre 45 mandater (+ 15), mens Fremskrittspartiet ville fått 30 (- 11). Arbeiderpartiet ville blitt største parti med 57 (- 7), SV ville fått 11 (som i dag), Senterpartiet 7 (- 4), Venstre 9 (+ 7), KrF 9 (- 1) og Rødt 1 (+ 1).

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Gult farevarsel: Kan bli vindkast opp mot 30 m/s ved kysten på mandag

  2. Planen var bobiltur på 3000 kilometer. Det ble 15 – til Ølberg

  3. Prestens datter døde - nå er han regionleder i Human-etisk forbund

  4. Barnepsykolog om Alex-saken: – Avdekker svikt på svikt på svikt

  5. Brudd på vannledning i Sandnes

  6. Stoltenberg bekrefter påstand om «dramatisk og krevende» møte med Trump om Nato