Oljeselskap omdirigerer Stavanger-fartøy for å hjelpe isolerte i Finnmark

Eni Norge har sendt «Stril Barents» til Gjesvær etter anmodning fra Nordkapp kommune. Fartøyet, som er eid av stavangerederiet Møkster, har allerde hjulpet kvinne med mageproblemer.

Privat Foto: Det er ikke noe lite fartøy Eni Norge har sendt for å bistå Gjestvær-samfunnet.

 • NTB
 • Tommas Torgersen Skretting
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Grunnet de ekstreme værforholdene langs Finnmarkskysten fikk Eni Norge i går en anmodning fra Nordkapp kommune om beredskapsmessig bistand. Årsaken er at flere bygdesamfunn langs kysten var og er isolert. Vi frigjorde derfor «Stril Barents», et av våre kombinerte forsynings/beredskaps fartøy for å bistå Nordkapp kommune. Fartøyet ble omdirigert fra Goliatfeltet til Gjesvær i går ettermiddag og vil ligge stand by utfor Gjesvær inntil videre. Fartøyet er blant de mest avanserte på norsk sokkel og er utstyrt med medisinsk kapasitet og kraftige vannkanoner i tilfelle brann - også på land, opplyser Andreas Wulff, direktør kommunikasjon og samfunnskontakt i Eni Norge AS.

Fartøyet og dets mannskap har allerede gjort nytte for seg:

- De har også utført sitt første medisinske oppdrag. Ved hjelp av MOB-båt (lettbåt) har de brakt i land medisiner til en kvinne med magetrøbbel, sier Wulff.

AFTENBLADET HAR TIDLIGERE VÆRT OM BORD I «STRIL BARENTS».

SE VIDEOEN HER:

TV Aftenbladet - Aftenbladet.no

Er i gang med snøryddig

Søndag er et helikopter i gang med kunstig skredutløsning langs flere veier i Finnmark. På én enkelt strekning har det gått 40 skred.
Det opplyser Statens vegvesen.
– Selv om vi har fått sprengt ned flere skred, er skredfaren fortsatt reell. NGI vurderer den til faregrad 4, sier Kurt Mørk Eriksen, prosjektleder for drift og vedlikehold i Finnmark.
Søndag ble det utløst skred med 36 «skudd» med Daisybell-utstyr fra helikopter på E39 mellom Repvåg og Honningsvåg. På fylkesvei 173 mot Nordvågen er det utløst elleve «skudd».
En Daisybell er ifølge Vegvesenet en klokkeformet gjenstand som henger under helikopteret, bare noen meter over de løse snømassene.

Den inneholder hydrogen og oksygen, og en gnist antenner en eksplosjon i blandingen mellom disse to gassene. Svake lag i snødekket kollapser under trykket fra eksplosjonen.

LES MER OM GOLIAT-FELTET:

Les også

Oljeproduksjonen på Goliat ble nær halvert i fjor

Les også

Statoil og Cosl krangler i retten etter dødsulykke

Les også

Goliat-plattformen blir gransket av Riksrevisjonen

Privat Foto: – Størrelsen på fartøyene som benyttes offshore vil nok overraske mange, mener Andreas Wulff i Eni Norge.

Enorme snømengder, utløser skred kunstig

Vegvesenet rapporterer om enorme snømengder. Lørdag brukte mannskapene 17 timer på å rydde dem 50 kilometer lange strekningen fra Hønsa til Repvåg på E69.
– Det har kommet 40 skred bare på E69, som har vært stengt siden mandag denne uka. Noen av skredene er store, sier Eriksen.
Tusenvis isolert
I flere dager har innbyggere en rekke steder i Finnmark vært mer eller mindre isolert fra omverdenen fordi snøras har dekket de eneste veiene inn og ut.

For en rekke områder i nord er fortsatt snøskredfaren fortsatt betydelig – nivå 3. Det gjelder Finnmarkskysten, Vest-Finnmark, Nord-Troms, Lyngen, Sør-Troms, Indre Troms, Lofoten og Vesterålen, Ofoten, Salten og Svartisen, ifølge Varsom.no.

Også for Nordenskiöld Land på Svalbard er farenivået 3.

FLERE ARTIKLER:

Les også

 1. Statoil vil bore mer i 2018 og satser i Barentshavet når Lofoten holdes stengt

 2. Norsk Industri: Forventer store oppdrag til leverandørene

 3. Goliat-stans trekker oljeproduksjonen ned

Publisert:
 1. Finnmark
 2. Skred
 3. Eni

Mest lest akkurat nå

 1. Fem nye smittede i Klepp

 2. Mindreårig gutt siktet for overgrep på Lye

 3. Bilselgeren: – Føler meg dolket i ryggen

 4. Storm i vente: – Risikabelt å holde seg nær havet

 5. Hun levde et liv i avhengighet: – Jeg vil ikke skamme meg lenger

 6. Ekspresidenter oppfordrer til samhold