Trolig flertall for eggdonasjon i Høyres fylkeslag

Åtte av Høyres femten fylkeslag har så langt gjort vedtak i spørsmålet om  eggdonasjon, og alle sier ja. På tide at Høyre vedtar dette, sier Tina Bru.

Statsminister Erna Solberg (H). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

I de sju som ikke ennå har gjort vedtak, var det flere som vedtok å si ja i fjor, skriver Aftenposten. På landsmøtet i mars i fjor fikk Høyre-leder Erna Solberg og nestleder Bent Høie gjennomslag for å utsette saken om eggdonasjon i ett år.

Tina Bru, leder for Høyres kvinneforum, har jobbet lenge for å få partiet til å si ja.

– Mitt inntrykk er at det ser ut som det er blitt et rimelig stort flertall for eggdonasjon. Jeg tror prosessen vi har hatt i partiet, med en grundig behandling i fylkene, har bidratt til å flytte en del av dem som var usikre, over til ja, sier Bru.

Hun påpeker at det er vanskelig å telle stemmer, ettersom alle deltakerne på landsmøtet får stemme etter egen overbevisning, ikke etter hvilke vedtak hjemmefylket har gjort.

Innen 8. mai skal helsekomiteen på Stortinget konkludere. Ap, SV, Venstre og Frp er positive, mens Sp og KrF er imot. I utgangspunktet er det dermed flertall for eggdonasjon, uavhengig av hvor Høyre lander.

Publisert:
 1. Eggdonasjon
 2. Høyre (H)
 3. Erna Solberg
 4. Tina Bru
 5. Politikk

Mest lest akkurat nå

 1. Stor vannlekkasje på Storhaug – flere oversvømte kjellere

 2. Nekter å fjerne hekk, kan få bot på 1000 kroner dagen

 3. Da demensen tok ordene fra Atle, sluttet mange å snakke til ham. – Jeg opplevde at folk krysset veien for å unngå oss

 4. Navn på omkommet etter båtulykke frigitt

 5. – Har ikke lyst til å miste noen jeg er glad i

 6. Mann funnet i veibanen ved Bryne - siktes for promillekjøring