Verken Støre eller Tajik invitert i Giskes bryllup

Ap-leder Jonas Gahr Støre og nestleder Hadia Tajik står ikke på gjestelista når tidligere nestleder Trond Giske gifter seg med Haddy Njie til sommeren.

Publisert: Publisert:

Trond Giske (til venstre) og Jonas Gahr Støre under landsmøtet til Arbeiderpartiet i april i år. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Trond Giske gifter seg med Haddy Njie til sommeren. Her er de to fotografert til TV 2-programmet «Vårt lille land». Foto: Frank Melhus / TV 2 / NTB scanpix

Bryllupet finner sted i Nidarosdomen i Trondheim 1. juni. Til Dagbladet opplyser Giske at han ikke kommer til å gå ut med gjestelista. Støre bekrefter overfor avisa at han ikke er invitert.

– Jeg ser på det som helt naturlig at jeg ikke er invitert, og ønsker paret en riktig god feiring, forteller sier han.

Ifølge avisa er heller ikke nestleder Hadia Tajik invitert. Rådgiveren hennes, Edina Ringdal, opplyser at Tajik er sykmeldt og ikke har mulighet til å følge opp henvendelsen. Blant de inviterte er partisekretær Kjersti Stenseng, som opplyser at hun har takket ja.

Trond Giske trakk seg som nestleder i Arbeiderpartiet 7. januar 2018 som følge av flere varsler mot ham. Varslene var knyttet til seksuell trakassering og upassende oppførsel. Partiet konkluderte samme måned med at Giske har brutt partiets interne retningslinjer. Giske beklaget sin oppførsel, men framholdt samtidig at det var kommet «grunnløse og falske varsler». Han har avvist anklagene om seksuell trakassering.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Fem nye smittetilfeller i Stavanger tirsdag - nok en smittet fra busstur

  2. Følg med på nyttår rundt i distriktet på våre webkameraer

  3. – Et slag under beltestedet fra Høie

  4. TV-duell i USA natt. Aftenbladet rapporterer hele natten

  5. Etter 19 år med dårlige vaner, har Ole Klemetsen fått nok. Nå starter han på et nytt prosjekt.

  6. Tina Bru sitt nye hus på Stokka må ligne på et uthus