Snøskredfare i store deler av Sør-Norge

Det er meldt om stor eller betydelig snøskredfare i store deler av Sør-Norge tirsdag og onsdag.

Publisert: Publisert:

Det er meldt om stor eller betydelig snøskredfare i store deler av Sør-Norge tirsdag og onsdag. Bildet er tatt i forbindelse med en skredøvelse på Finsefjellet i fjor. Foto: Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

  • NTB

Ifølge varslingstjenesten Varsom.no er det betydelig snøskredfare helt fra Sunnmøre til Vest-Telemark. På Voss og i Hardanger er det varslet stor snøskredfare.

Røde Kors advarer om snøskavler som kan bryte sammen og dermed utløse snøskred i områder der det ikke er varslet om skredfare.

Kjersti Løvik i Røde Kors Hjelpekorps opplyser at snøskavlbrudd er et fenomen som for øyeblikket kan gi ubehagelige overraskelser i deler av fjellet i Sør-Norge.

– Jeg anbefaler alle å tenke seg nøye om når man beveger seg nær bratte heng og legg gjerne rastepausen et stykke unna slike skråninger, sier landsrådslederen i en pressemelding.

Røde Kors anbefaler folk i vinterfjellet å lese snøskredvarselet for området man befinner seg i og se etter faretegn for snøskred i naturen.

Organisasjonen opplyser også om at det er lurt å planlegge turer hjemme og legge dem opp etter vær- og snøforhold – og etter turgruppens erfarings- og kunnskapsnivå.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. – Vi ønsker ikke at politikerne våre er en del av en lønnsadel

  2. El-sparkesykkel tok fyr på skoleskipet «Gann»

  3. Gutt (16) omkom i ulykke hjemme

  4. Ordføreren vil lage sjau

  5. – Ikke en kommunal oppgave å finne tomt til bygging av moské i Klepp

  6. Ferske Nav-tall: – Den gode utviklingen i arbeidsmarkedet i Rogaland fortsetter

  1. Røde Kors
  2. Norge