Røde Kors vil ha krisepakke for vanskeligstilte barn

Skolene og barnehagene er stengt, og barn mangler fristeder fra vold og omsorgssvikt i hjemmet. Nå ønsker Røde Kors en egen krisepakke for disse barna.

Publisert: Publisert:

Generalsekretær Bernt Apeland i Røde Kors etterlyser flere tiltak for vanskeligstilte barn fra regjeringen. Foto: Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

 • NTB
iconDenne artikkelen er 208 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

– Helt overordnet trenger vi tiltak som gjør at barna som sliter hjemme, får et friminutt i løpet av dagen, gjennom for eksempel muligheten til å gå på skole eller i barnehage, sier generalsekretær Bernt Apeland i Røde Kors.

Apeland ser også for seg at utdeling av nettbrett til barn kan være en mulighet, slik at de får mulighet til å komme i kontakt med trygge voksne og venner.

Organisasjonen har fått rapporter om at noen kommuner tar ressurser fra skolehelsetjenesten for å ruste opp til koronaepidemien.

– Vi tror det er veldig viktig å bygge opp skolehelsetjenesten nå. Det er også viktig med informasjon om hvor barn kan komme i kontakt med trygge voksne, sier generalsekretæren.

Apeland sier de vet det jobbes med tiltak i regjeringen, uten at de vet om noe konkret. Røde Kors har selv blant annet utvidet åpningstider og bemanning ved hjelpetilbudet Kors på halsen.

Publisert:

Korona-viruset

 1. Hvor lenge lever viruset på overflater og ting? Vi svarer på dine spørsmål om korona

 2. Nakstad: – Må gjøre endringer for å få kontroll på pandemien

 3. Norske forskere kartlegger symptomer og plager etter covid-19

 4. Kvinne på biltur fra Midt-Norge smittet familiemedlemmer i Sandnes

 5. Rundt 100 elever er satt i karantene

 6. Sykehuset er bekymret for tilgangen til testutstyr

 1. Korona-viruset
 2. Koronaviruset
 3. Røde Kors
 4. Skolehelsetjenesten