Røde Kors vil ha krisepakke for vanskeligstilte barn

Skolene og barnehagene er stengt, og barn mangler fristeder fra vold og omsorgssvikt i hjemmet. Nå ønsker Røde Kors en egen krisepakke for disse barna.

Generalsekretær Bernt Apeland i Røde Kors etterlyser flere tiltak for vanskeligstilte barn fra regjeringen.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er 1091 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

– Helt overordnet trenger vi tiltak som gjør at barna som sliter hjemme, får et friminutt i løpet av dagen, gjennom for eksempel muligheten til å gå på skole eller i barnehage, sier generalsekretær Bernt Apeland i Røde Kors.

Apeland ser også for seg at utdeling av nettbrett til barn kan være en mulighet, slik at de får mulighet til å komme i kontakt med trygge voksne og venner.

Organisasjonen har fått rapporter om at noen kommuner tar ressurser fra skolehelsetjenesten for å ruste opp til koronaepidemien.

– Vi tror det er veldig viktig å bygge opp skolehelsetjenesten nå. Det er også viktig med informasjon om hvor barn kan komme i kontakt med trygge voksne, sier generalsekretæren.

Apeland sier de vet det jobbes med tiltak i regjeringen, uten at de vet om noe konkret. Røde Kors har selv blant annet utvidet åpningstider og bemanning ved hjelpetilbudet Kors på halsen.

Publisert: