– Sukker, ikke mettet fett var farlig for hjertet

– Vi spiser litt av hvert, men i moderate mengder, sier kostholdsekspert Teresa Risan Haugsgjerd som i dag serverer kylling, ris og salat. Datteren Marta (3) spiser det samme.

Mye mettet fett, særlig fra ost, beskyttet mot hjerteinfarkt. Mye sukker økte risikoen. – Jeg ble overrasket da jeg så resultatene, sier forskeren.

  • Kari Pedersen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Det er middagstid hos familien Haugsgjerd i Åsane. På bordet står en kyllinggryte, ris og salat. Seks måneder gamle Ole får også smake og ser ut til å sette pris på voksenmiddagen.

– Vi spiser litt av hvert, men i moderate mengder. Men det er én ting jeg har blitt mer bevisst på å styre unna, sier Teresa Risan Haugsgjerd, som er stipendiat ved UiB og har forsket på sammenhengen mellom kosthold og hjerteinfarkt.

Les hele saken med abonnement