FHI har gitt råd til regjeringen om å åpne opp mer på universiteter

Folkehelseinstituttet har samlet nok informasjon og har gitt råd til Helsedepartementet om å åpne opp mer på universiteter, sier fagdirektør Frode Forland.

Fagdirektør Frode Forland i Folkehelseinstituttet vil åpne mer opp på universiteter og høyskoler. Foto: Vidar Ruud / NTB

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er 62 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

I en debatt i Dagsnytt 18 på NRK mandag om åpning av lesesaler sa Forland at de er klare for å gi råd om at det er på tide å åpne opp litt på universiteter og høyskoler.

– Vi har hentet inn nok informasjon nå, så vi har gitt råd nå i dag til departementet om at vi tror det er på tide å kunne åpne opp mer, sa Forland.

Det har vært mer utbredt smitte blant unge voksne enn andre aldersgrupper. Rådet fra FHI kommer etter at smittetallene har gått jevnt nedover, også blant unge voksne.

– Vi finner det derfor rett og rimelig at det er forholdsmessig å åpne forsiktig opp igjen, slik at folk kan være mer til stede og få undervisning på campus og også kunne ha dette i mindre grupper, sa Forland.

Mange lesesaler på universiteter og høyskoler har måttet holde stengt, mens blant annet biblioteker har åpnet igjen. Dette til tross for at ingen personer har blitt smittet på for eksempel Universitetet i Oslos lesesaler i løpet av pandemien.

Formålet med tiltakene har vært å begrense mobilitet og unngå ansamlinger av folk. Tidligere lettelser har vært begrunnet blant annet med hensyn til barn og unge.

Les også

  1. Pasienter ved «psyk» blir stadig yngre og stadig flere. Dette er tendensene - og slik får man hjelp

Publisert:

Korona-viruset

  1. – Folk må selv passe på å holde avstand

  2. 15 koronapasienter innlagt på SUS: - Krevende på sikt

  3. Slik får du vaksinert deg i Stavanger

  4. Over 100 smittetilfeller knyttes til boligblokk

  5. Jæren letter på smitte­vern­tiltak - ny vurdering om Nord-Jæren fredag

  6. Her skal det settes 2400 vaksiner hver dag

  1. Korona-viruset
  2. Koronaviruset