Mor tiltales for dobbeltdrap i Lørenskog

Riksadvokaten har beordret at det skal tas ut tiltale for dobbeltdrap mot moren som er siktet for å ha tatt livet av sine to barn i Lørenskog i fjor sommer.

Riksadvokaten har beordret tiltale for to drap mot kvinnen som har vært siktet etter at de to barna hennes ble funnet døde på en privat adresse i Lørenskog 19. juli i fjor. Moren ble funnet kritisk skadd på samme sted. Foto: Fredrik Hagen / NTB

  • NTB-Peter Tálos
Publisert: Publisert:

De to barna, begge under ti år, ble funnet døde i en leilighet på Skårer i Lørenskog 19. juli i fjor. Den 35 år gamle moren ble funnet kritisk skadd. Dagen etter ble kvinnen siktet for drap.

– Saken har vært behandlet hos Riksadvokaten og er returnert til statsadvokaten. Den beslutningen er meddelt siktet og etterlatte i saken. Det Riksadvokaten har beordret er tiltale for to drap, sier statsadvokat Ane Evang ved Oslo statsadvokatembeter til VG.

Kort tid

Den endelige obduksjonsrapporten bekreftet at de to barna på ett og sju år døde av kvelning. En rettspsykiatrisk undersøkelse av moren har slått fast hun ikke var psykotisk i gjerningsøyeblikket, og at hun er strafferettslig tilregnelig.

– Jeg skal nå utferdige tiltalebeslutning i saken, bevisoppgave og oversende berammelse. Det vil gjøres om kort tid, sier statsadvokaten videre.

Den siktede kvinnen har vært på sykehus siden drapene skjedde. Kvinnens forsvarer, advokat Gunhild Lærum, sier til NTB at hun fremdeles er sterkt preget av det som er skjedd.

– Klar over tiltalen

– Saken er vanskelig for mange og hun er veldig trist. Det er en familietragedie og hun var klar over sannsynligheten for tiltalens utfall, sier Lærum.

Kvinnen har erkjent de faktiske forholdene, men det er ikke kjent om hun har tatt stilling til selve siktelsen om drap. Ifølge advokat Lærum har kvinnen vært dypt deprimert over tid.

Politiet skal ifølge VG også ha siktet kvinnen for å ha underslått barnas sparepenger og for å feilaktig ha pekt ut barnas far som gjerningsperson, men det er ikke kjent om dette blir en del av tiltalen som påtalemyndigheten nå skal ta ut.

Publisert:
  1. Drap
  2. Lørenskog

Mest lest akkurat nå

  1. 15-åring knuste rekorden til Jakob Ingebrigtsen

  2. Bil med falske skilter stakk av fra politiet

  3. Selger fritidseiendom for 40 millioner kroner

  4. Flyttet seremoni til parkeringsplass ved Kiwi-butikk

  5. Fra 5. divisjon til Eliteserien: Kameraten Hangeland beviste at alt var mulig

  6. Nora (18) fra Stavanger syklet sitt første ritt som proff: – Ganske fornøyd