Kakekasting mot Solveig Horne opp for retten igjen

Den britiske kvinnen som er dømt for å ha presset en kakebunn med barberskum mot hodet til barne- og likestillingsminister Solveig Horne, møter i Borgarting lagmannsrett tirsdag.

Barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) fikk en kake i ansiktet under Oslo Pride-paraden 25. juni. Foto: Erik Fosheim Brandsborg / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

I juli ble kvinnen dømt til 45 dagers fengsel av Oslo tingrett. Denne dommen ble anket, og nå skal lagmannsretten ta stilling til saken.

Hendelsen skjedde lørdag 25. juni i år. Ifølge tiltalen løp kvinnen mot barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp), som gikk i første rad i Oslo Pride Parade. Hun skal videre ha presset en kakebunn med barberskum mot hodet til Horne.

Oslo tingrett mente i juli at det ikke var noen tvil om at det var den britiske kvinnen som sto bak, og at Horne ble angrepet fordi hun var statsråd.

Den 22 år gamle britiske kvinnen nektet straffskyld. Hun nektet dessuten å forklare seg for retten. Hun satt i sommer varetektsfengslet i 16 dager.

Kvinnen er tiltalt etter straffelovens paragraf 115, for «på rettsstridig måte å ha voldt fare for at et medlem av regjeringen hindres eller påvirkes i sin virksomhet». Hun er også tiltalt for vold, etter paragraf 271.

Det er satt av én dag til saken i Borgarting lagmannsrett.

Publisert:
 1. Straffeloven
 2. Regjeringen
 3. Pride
 4. Solveig Horne

Mest lest akkurat nå

 1. FHI i ny omikron­rapport: Alvorlig situasjon – nød­vendig med sterkere til­tak

 2. Spiss­talent klar for Viking: – Utrolig stort

 3. Rosenberg strammer inn etter 54 smitte­tilfeller på én måned

 4. Familien ble hjemløs etter brannen på Sviland: – Det er tusen praktiske ting som må ordnes når alt er borte

 5. 138 nye korona­smittede i Stavanger – 12 innlagt på SUS

 6. Kvinne mistenkt etter hendelse ved utested i Sandnes