Frps Ulf Leirstein strålende fornøyd med Trump: - Han leverer på valgløftene fra dag én

Frps stortingsrepresentant Ulf Leirstein er en av få uttalte Trump-støttespillere på nasjonalt politisk nivå i Norge. Han mener USAs nye president har gjort en imponerende jobb i sin første uke.

Ulf Leirstein er stortingsrepresentant for Frp.
  • Henning Carr Ekroll
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

I august 2016 spurte Aftenposten alle statsrådene og stortingsrepresentantene om hvem de helst så at ble USAs neste president. Frps Ulf Leirstein var da ganske alene om å støtte Trumps kandidatur blant de 70 stortingspolitikerne og regjeringsmedlemmene som svarte.

Én uke etter at Trump ble president, har han allerede underskrevet en rekke presidentordrer om å igangsette politikken han lovet i valgkampen. Ulf Leirstein er henrykt over handlekraften, og takker Trump på Twitter.

– Jeg synes det er fantastisk at Donald Trump gjennomfører det han gikk til valg på. Han leverer på valgløftene fra dag én, sier Leirstein til VG.

Mens både statsminister Erna Solberg, utenriksminister Børge Brende og en rekke andre statsledere og fremtredende politikere reagerer sterktTrumps innreiseforbud for borgere fra en rekke muslimske land, er Leirstein udelt positiv.

– Det synes jeg er kjempebra, siden før valget var han tydelig på at han ville innføre begrensninger på innreise til USA fra land som kan utgjøre en risiko, og det leverer han på nå. Dette er i tråd med valgløftene han ga, sier Leirstein til avisen.

– I den verden vi lever med i dag, med økende terror, må det være lov å beskytte nasjonale grenser. Det er et lands privilegium å selv få velge hvem som slipper inn i landet, legger han til.

Publisert:
  1. Donald Trump
  2. Ulf Leirstein

Mest lest akkurat nå

  1. Denne hekken kan koste 1000 kroner dagen

  2. Da demensen tok ordene fra Atle, sluttet mange å snakke til ham. – Jeg opplevde at folk krysset veien for å unngå oss

  3. Navn på omkommet frigitt etter båtulykke

  4. – Har ikke lyst til å miste noen jeg er glad i

  5. Dette er ofrene etter angrepene på Kongsberg

  6. Oilers-sjefen hyller matchvinneren: – Veldig kjekt at det lykkes for ham