Hør podkast med Thomas Ergo og Tove Bjørnå

– På dette feltet er det ingen kontroll, ingen tilsyn og ingen kunnskap, sier journalistene som har undersøkt politiets 2800 oppdrag i barnevernet i 2019.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

I snart et halvt år har journalistene Thomas Ergo og Tove M. E. Bjørnå jobbet med et stort prosjekt om barnevernet og politiet.

I denne spesialutgaven av podkasten Aftenbla-bla kan du høre de to journalistene fortelle om arbeidet, om sakene og om problemstillingene de tar opp.

Les også

Aftenbladet avslører: Politiet utførte 2800 oppdrag mot barnevernsbarn på ett år

– På ett år utførte politiet i Norge 2800 oppdrag for barnevernet. I gjennomsnitt ble politiet tilkalt åtte ganger daglig. I disse aksjonene blir det brukt håndjern, fysisk maktbruk og uniformert politi mot barn. Ingen har oversikt over dette. Det er en blindsone i velferdsstaten. Det er ingen kontroll, ingen tilsyn og ingen kunnskap, sier Thomas Ergo.

Sammen med kollegaer undersøkte de to journalistene 5000 taushetsbelagte barnevernsdokumenter. I dokumentene fant de 270 omtalte politioppdrag, som de har undersøkt nærmere og utviklet statistikk på grunnlag av.

SAMLESIDE: Les alt om dette temaet

– Mange av beskrivelsene er mangelfulle, og det er de voksnes versjon som kommer fram, sier Bjørnå.

Bjørnå og Ergo har tidligere skrevet flere saker der barnevernet og politiet er sentrale, blant annet historiene om Glassjenta og «Alex».

Publisert: