Frenchs advokat: Ulidelig spennende før flyet fikk ta av

Det var 13 dramatiske timer fra Joshua Frenchs løslatelse var godkjent av Kongos president til flyet med French fikk ta av fra landet, skriver VG. 

Advokat Hans Marius Graasvold og UDs spesialutsending Kai Eide i rettssalen i Ndolo-fengselet i 2014, da Eide hadde ansvaret. Spesialutsending Arild Øyen tok over i 2015. I forgrunnen Joshua French og hans mor, Kari Hilde French. Foto: Marte Christensen / NTB scanpix
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Dokumentet ble undertegnet av president Joseph Kabila rundt klokka 10 tirsdag, med justisministeren til stede. Deretter tok det 13 timer før spesialutsending og Afrika-diplomat Arild Øyen fikk landingstillatelse for flyet som kom med helsepersonell for å frakte Joshua French ut av Kongo, melder VG.

– Det var noen ulidelig spennende timer, helt til siste slutt. Ikke før flyet var ute av kongolesisk luftrom turte vi tro på at saken endelig var løst. Det var veldig mye som skulle på plass, sier Frenchs advokat Hans Marius Graasvold.

De norske aktørene i saken har tidligere opplevd å tro at en løslatelse var nært forestående, men så har alt gått i vasken. Statsminister Erna Solberg ventet til flyet var i lufta før hun kontaktet Kari Hilde French og sa at sønnen var fri.

– Hun var opptatt om når flyet var ute av kongolesisk luftrom. Det sier litt om hvordan vi har opplevd opp- og nedturer, sier Solberg.

Joshua French ankom Norge på formiddagen 17. mai.

Publisert: