Märtha Louise bekrefter at hun er kjæreste med sjamanen

Märtha Louise og sjamanen Durek Verrett skal opptre i en samtale i St. Petri-kirken i Stavanger 20. mai. Nå bekrefter hun at de er kjærester.

Publisert: Publisert:

– Jeg føler meg så lykkelig og velsignet over at han er min kjæreste, skriver Märtha Louise. Foto: NTB Scanpix

 • Eivind Aarre
  Journalist
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Det har vært mye diskusjon rundt opptredenen, og fokuset blir nok ikke mindre nå, når prinsessen bekrefter at de er kjærester.

Stavanger-biskop Anne-Lise Aadnøy har nylig avvist en klage på at kirken blir brukt til denne samtalen. Inngangsbilletten koster for øvrig 595 kroner.

– Lykkelig og velsignet

– Jeg føler meg så lykkelig og velsignet over at han er min kjæreste, skriver Märtha Louise under et bilde av de to på Instagram.

– Han har fått meg til å innse at ubetinget kjærlighet faktisk eksisterer har på planeten. Han omfavner meg uten å stille spørsmålstegn eller frykt.

– Det er ikke opp til dere å dømme meg. Jeg har ikke valgt mannen min for å tilfredsstille noen av dere eller boksene dere har satt for meg i hodene deres, skriver hun.

Les også

KOMMENTAR AV DEBATTREDAKTØR SOLVEIG SANDELSON: Kyrkja og den autoritære sjaman

When you meet your twin flame, you know. I have been lucky enough to have met mine. @shamandurek has changed my life, like he does with so many. He has made me realize that unconditional love actually exists here on this planet. He embraces all of me without question or fear. He makes me laugh more than anyone, has the most profound wisdom to share and all the bits in between from the diversity of his being. I feel so happy and blessed that he is my boyfriend. Thank you my love, for including me so generously into your family. I love you from this eternity to the next. And to those of you who feel the need to criticize: Hold your horses. It is not up to you to choose for me or to judge me. I don’t choose my man to satisfy any of you or the norms or boxes you have chosen in your mind for me to be in. I don’t thrive there, nor do I exist in your illusion about me. I choose from love. And that’s it. Shaman Durek is merely a man I love spending my time with and who fulfills me. So thank you for respecting my actions and my choice of partner. All I know at this moment is that we love each other and I am super happy. Have a wonderful, loving Sunday and Mother’s Day(for the USA). 📸 @dhendersonphoto

Kjærlighetserklæring fra sjamanen

Durek Verrett har også skrevet kjærlighetserklæring på Instagram.

– Å bli elsket eller å ikke bli elsket, for jeg vil heller bli elsket ubetinget enn å ikke bli elsket i det hele tatt. Det er hva jeg føler fra prinsesse Märtha Louise, ren aksept for mitt multidimensjonale jeg, skriver han.

Les også

St. Petrikirken i Stavanger åpner dørene for sjaman

Durek Verrett.

Samtaler i tre norske byer

Märtha Louise og sjamanen skal ha lignende samtaler i Tromsø 21. mai og Oslo 22. mai.

Dette skriver de om samtalene på sin egen nettside:

«Prinsesse Märtha Louise og Shaman Durek inviterer til en reise i livets mysterier, hvordan komme i dypere kontakt med din indre kraft og øke bevisstheten så du tar fram den egentlige deg uansett hvor du er i livet.

Disse kveldene kan det være du vil bli utfordret til å utvide horisonten og få noen verktøy med på veien så du kan komme dypere inn i en forståelse av hvem du er.»

– De har ikke manus, men vet hva de skal snakke om. Det er ikke et teaterstykke som blir satt opp, men de har punker som de vil følge, sier Carina Scheele Carlsen, som har ansvar for booking, mediene og andre henvendelser på vegne av prinsessen.

– Religionsdialogisk kontekst

Silje Trym Mathiassen er dialogprest og den som skal innlede kvelden i Stavanger.

– Dette er en samtale som er del av en religionsdialogisk kontekst. Jeg skal ha introduksjonen og sette det som skjer inn i en kirkelig tradisjon. Jeg vil si hvorfor vi gjør dette i et kirkerom og hva kristentroen sier om disse tingene, sier hun.

Hun forteller at religionsdialog ikke nødvendigvis handler om at vi er enige.

– Det handler om å forstå mer av hva som er viktig i menneskers liv, og at vi som kirke må skape et rom der vi kan lytte og vise måter å møte dette på, sier Trym Mathiassen.

Publisert:

Sjamanbesøket i St. Petri kirke

 1. – Jeg har aldri uttalt meg om kritisk journalistikk eller sagt at pressen mobber prinsessen

 2. Grunnlovsekspert: – Prinsessetittelen er opp til kongen å bestemme

 3. Her forlater prinsessen og Durek Verrett Sola Strandhotell dagen derpå

 4. Religionsprofessor fulgte sjaman-foredrag: – Savnet kritisk dialog

 5. Durek Verrett kan være skattepliktig til Norge

 6. Märtha Louise: Ikke aktuelt å gi fra seg prinsessetittelen

 1. Sjamanbesøket i St. Petri kirke
 2. Prinsesse Märtha Louise
 3. Den norske kirke