Nye språkkrav i integreringsloven

Den nye integreringsloven skal stille tydeligere krav til norskkunnskaper, ifølge regjeringen. Loven ble lagt fram fredag.

Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) sier det er tydeligere språkkrav i den nye integreringsloven. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:

Den nye loven skal stille tydeligere krav til den enkelte flyktning og til kommunene, opplyser Kunnskapsdepartementet.

Regjeringen foreslår å erstatte kravet om et visst antall timer norskopplæring med et krav om at den enkelte skal oppnå et minimumsnivå i norsk.

Det foreslås også å innføre et krav om at de som underviser i norsk etter integreringsloven, skal ha relevant faglig og pedagogisk kompetanse som skal tilsvare 30 studiepoeng i faget norsk som andrespråk.

– Dette er den største endringen i integreringspolitikken på nesten 20 år, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V).

Rundt 3.500 lærere underviser i norsk etter dagens introduksjonslov. Om lag 53 prosent av disse vil trenge kompetanseheving etter den nye loven.

Melby mener koronakrisen viser at det å bo i Norge og ikke forstå språket, kan by på store utfordringer. Hun peker blant annet på at blant koronasmittede med kjent fødeland, er 25 prosent født utenfor Norge.

– Det er viktig at alle som bor i Norge, har like muligheter til å lykkes, og at de er kapable til å delta og bidra i samfunnet, sier hun.

Publisert:
  1. Integrering

Mest lest akkurat nå

  1. Her skal det settes 2400 vaksiner hver dag

  2. - Jeg er veldig takknemlig for at de skjermet meg. De sendte heldigvis ikke alt

  3. Vegvesenet klager på kommunens vedtak om å redusere E39-støy – mener det er ugyldig

  4. Må spare penger – stjernespiller ferdig i Oilers

  5. Sandnes-selskap fikk kontrakt med Forsvaret på 200 millioner

  6. Tidligere AaFK-spiller er død