Meslingsmittet er ansatt på legevakten i Oslo

Personen som har fått påvist meslinger i Oslo, jobber på legevakten der vedkommende kan ha blitt utsatt for smitte, melder NRK.

Legevakten i Oslo. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Vedkommende var på jobb i et tidlig stadium av sykdommen og var lite syk, men kan ha vært smittsom. Så legevakten har vært i kontakt med en rekke personer som var i kontakt med vedkommende den dagen, sier smittevernsoverlege Tore Steen til NRK.

Han opplyser at det var en meslingpasient på legevakten for noen uker siden, og at smitten kan ha skjedd i den forbindelse.

Meslinger er en av de mest smittsomme sykdommene som finnes, og personer som er uvaksinerte eller ikke har hatt sykdommen er utsatt for smitte.

Personer som oppholdt seg på Legevakten i Storgata i Oslo 12. mars mellom klokken 10 og 17, og personer som var på konserten med det finske metalbandet Sonata Arctica på Parkteatret om kvelden 13. mars, kan ha blitt utsatt for smitte, opplyser Oslo kommune på sin nettside.

Folkehelseinstituttet følger situasjonen nøye og bistår smittevernlegen i Oslo kommune.

Meslinger er en svært smittsom virussykdom som skyldes meslingviruset (morbilli). Viruset spres ved dråpesmitte, og sykdommen dukker opp 10–14 dager etter smitte. Viruset gir først kraftige forkjølelsessymptomer, to feberperioder og typisk utslett med feber.

Om man utvikler symptomer på meslinger, anbefales det å kontakte lege per telefon, og ikke møte opp på legekontoret før mistanken om meslinger er avkreftet.

Publisert: