UDI vil kurse asylsøkere mot voldtekt

Utlendingsdirektoratet (UDI) skal hindre vold og voldtekt med egne kurs på asylmottakene, skriver Vårt Land.

Publisert: Publisert:

Utlendingsdirektoratet (UDI) skal hindre vold og voldtekt med egne kurs på asylmottakene.

  • Ntb
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

— Vi er opptatt av å forebygge alvorlige hendelser i og utenfor asylmottakene. Da må vi gi beboerne mer kunnskap, sier fungerende direktør i region- og mottaksavdelingen ved UDI, Marit Sjaastad til Vårt Land.

UDI ønsker nå å kjøpe et kursopplegg for ansatte ved asylmottak. Kurset skal gjøre de ansatte rustet til å arrangere dialoggrupper for beboerne, der temaet er forebygging av vold.

Sjaastad medgir at det kan være krevende å holde forebyggende kurs mot vold uten å stigmatisere asylsøkere som mer voldelige enn andre, men ifølge Sjaastad skal ikke kurset innføres på bakgrunn av konkrete hendelser eller statistikk. UDI ønsker å heve kompetansen på voldsforebyggende arbeid.

— Asylsøkere er i en unormal livssituasjon. De har lagt en vanskelig tid bak seg, samtidig som fremtiden er usikker. Enkelte har en lavere terskel for å utøve vold, fordi de er frustrerte og fortvilte. Det er også krevende når mennesker fra ulike kulturer bor såpass tett som på et asylmottak, sier hun.

Generalsekretær Ann-Magrit Austenå i Norsk organisasjon for asylsøkere (Noas) er positiv til kursopplegget.

— Dette handler ikke om at asylsøkere er mer voldelige enn andre. Men de kommer fra samfunn som er veldig annerledes. Mange bærer på dramatiske erfaringer. De bor tett på mottakene og mange er stresset og urolige. Alt dette gjør at det lett kan oppstå konflikter og situasjoner sier Austenå. (©NTB)

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Stupebrett i Stavanger ble fjernet umiddelbart etter dybdemåling

  2. Forbrukerrådet frykter uforståelig nettleie for folk

  3. Byfjordtunnelen er åpen for fri ferdsel igjen

  4. KrF nekter å gi opp håpet om bioteknologiloven

  5. Britisk regjerings­medlem trekker seg

  6. Gjestene strømmer til fra hele verden. Noen hater ham intenst for nettopp det