Sykepleierforbundet vil boikotte lockout – NHO varsler utsettelse

Sykepleierforbundet mener NHOs lockoutvarsel er ugyldig og ber de ansatte møte på jobb til vanlig tirsdag. NHO varsler at de vil utsette lockouten.

Forbundsleder i Sykepleierforbundet, Eli Gunhild By, mener lockouten ikke fyller nødvendige krav.
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Riksmekleren er nå varslet om at sykepleierne som ikke er i streik, vil ignorere NHOs lockoutvarsel tirsdag morgen. Bakgrunnen er at Sykepleierforbundet mener at varselet ikke fyller kravene i loven. Forbundet savner informasjon om hvilke ansatte som skal omfattes av lockouten, som hovedavtalen krever.

– Dette føyer seg inn i rekken av hendelser i denne konflikten som dessverre forteller om en uprofesjonell motpart, sier forbundsleder Eli Gunhild By.

Fredag ettermiddag får NRK bekreftet at NHO vil utsette lockouten fra tirsdag til onsdag.

Les også

Boganes sykehjem kan bli rammet av lockout

By reagerer videre på at NHO har valgt å gå ut med taushetsbelagt informasjon som har kommet frem under meglingen, noe hun mener er forbundet med straffansvar. Dersom NHO ønsker å opprettholde lockoutvarselet, må de sende varselet på nytt og utforme det tråd med gjeldende krav, slår forbundet fast.

– Tar ikke hensyn

Forbundslederen har tidligere uttalt at den varslede lockouten ikke tar hensyn til liv og helse.

– Dette er dramatisk og alvorlig. For første gang i historien er det varslet lockout i helsesektoren. Vi har hatt en lovlig streik gående i tre uker og har ikke mottatt en eneste dispensasjonssøknad. Vi vet at det er virksomheter som har sendt inn søknader om dispensasjon til NHO, men det har stoppet der og er ikke gått videre til oss, sa By til NTB torsdag.

– Umulige krav

Administrerende direktør Anne-Cecilie Kaltenborn i NHO Service og Handel sier hun håper lockouten vil bidra til å få slutt på streiken.

– Sykepleierforbundet har stilt noen krav som de vet at vi ikke vil greie å innfri, blant annet at vi skal kopiere kommunenes tariffsystem og deres garantisatser, sier hun til NTB.

Totalt 55 sykepleiere ved pasienthotell og rehabiliteringsinstitusjoner ble tatt ut i streik 25. oktober da meglingen mellom Norsk Sykepleierforbund og NHO Service og Handel ikke førte frem. Streiken har vart i tre uker.

Les også

 1. Sykepleierforbundet vil boikotte lockout

Publisert:
 1. Norsk Sykepleierforbund
 2. Streik
 3. Lønnsoppgjør
 4. NHO

Mest lest akkurat nå

 1. Bil på taket i Sandnes - to personer til sykehus

 2. Oppfordret til å avlyse julebord: SUS-ansatte føler seg forskjells­behandlet

 3. Familien på Tasta sparer tusenvis på å gjøre små grep – her er deres – og ekspertens – strømtips

 4. Endelig fikk Støre til noe

 5. Brann i hytte på Tau

 6. Klæbo nekter å gå med skiforbundets nye sponsor