En av fem drar på vinterferie

Noen vil til fjells, andre vil til utlandet. Totalt planlegger en av fem nordmenn å ta vinterferie i år.

Spania er et populært valg for vinterferien. Dette bildet er fra en strand på Lanzarote. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Av disse reiser 42 prosent til utlandet, mens 35 prosent tilbringer ferien på hytte i Norge, ifølge en undersøkelse fra Virke.

Det er særlig vestlendinger, nordlendinger og Oslo-folk som reiser utenlands. Østlendinger og sørlendinger er de som reiser mest på private hytter i Norge.

19 prosent av befolkningen skal være hjemme. Det er en liten økning fra i fjor, da tallet var 17 prosent.

– Samvær med familie og venner er formålet med vinterferien for de fleste, uansett reisemål, sier direktør Line Endresen Normann i Virke Reise Norge.

I Rogaland og deler av Hordaland er vinterferien for skoleelevene nå i full gang. Det er imidlertid neste uke som er den store vinterferieuka med skolefri for elever i Oslo, Akershus, Aust-Agder, Hedmark, Møre og Romsdal, Nordland, Sogn og Fjordane, Trøndelag, Telemark, Vest-Agder, Vestfold, Østfold og noen kommuner i Hordaland, ifølge nettstedet Timeanddate.

I uke 9 er det vinterferie for skolene i Buskerud, Oppland, Troms og en del kommuner i Hordaland.

Finnmark skiller seg ut med kortere vinterferie. Det varierer fra kommune til kommune, men enkelte steder er vinterferien kun to fridager, i stedet for en hel uke.

Publisert:
  1. Vinterferie
  2. Ferie

Mest lest akkurat nå

  1. Politiet om den første utelivsnatten: - Lenge siden vi har hatt det så travelt

  2. Slik ble gjenåpningen feiret i Fargegata: - Endelig!

  3. – Velkommen tilbake!

  4. Cuba-vibber blant palmer og blomsterflor på Sola

  5. De mener bildet er verdt millioner, og har kjempet i flere år for å få det slått fast. Til nå har de bare møtt mot­stand

  6. Denne nye hallen til 115 millioner har alt du kan tenke deg