Nordmenn strammer inn på feriebudsjettet

Nordmenns reiselyst er høy og stabil, men i 2018 strammer vi litt inn på feriebudsjettet. Fortsatt er Spania landet flest planlegger å reise på sommerferie til.

Publisert: Publisert:

Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix

 • NTB
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Reiselysten blant folk flest er stabilt høy, og det ligger an til å bli et godt år både for utenlandsreiser og ferieturer her hjemme i Norge, sier Line Endresen Normann, direktør for Virke Reise Norge.

Virke fastslår samtidig at nordmenn kutter ned på feriebudsjettet fra i fjor. I gjennomsnitt brukte hver husstand 41.850 kroner på ferier i 2017. I år er budsjettet slanket til 39.250 kroner.

72 prosent planlegger å reise på sommerferie i år, og av disse oppgir 62 prosent at de vil reise til utlandet. 34 prosent av dem som skal til utlandet i sommer planlegger å reise til Spania. 23 prosent ser for seg sommerferietur til Hellas, viser Virkes undersøkelse.

Åtte av ti oppgir at de vil ta minst én helgetur i løpet av året, og nesten seks av ti sier disse turene skal legges til utlandet, gjerne til storbyer i Europa.

Selv om helgeturer til private hytter fortsatt er populært, er stadig flere som planlegger helgeturer til hoteller og utleiehytter i Norge.

– Hele 43 prosent sier at de vil ta tre eller flere helgeturer i Norge i 2018. Folk har blitt flinke til å benytte helgene til å nyte Norge og ta i bruk både kulturtilbud og natur. Vi ser også at det å dyrke personlige interesser på ferieturer holder seg stabilt høyt, sier Line Endresen Normann.

Publisert:

Les også

 1. Spania har gått forbi Danmark som nordmenns feriefavoritt

 2. Slipp unna mageplager på utenlandsferie

 3. Nordmenn tredobler feriebudsjettet i utlandet

Mest lest akkurat nå

 1. Brekkebua i Sirdal var få uker unna åpning. Natt til mandag ble den totalskadet i brann.

 2. Ble gravd ut for hånd etter spreng­nings­uhell

 3. Fryktet livsverket skulle gå opp i røyk i Mekjarvik-brann

 4. Nytt smittetilfelle i Stavanger

 5. – Til slutt står du foran ditt eget speilbilde og sier «Ohhh, Hot Mama!».

 6. Viking har blitt et vinnerlag, men dette får Ingve Bøe til å «rive seg i håret»

 1. Norge
 2. Spania
 3. Hellas