Kongen vurderer solceller på slottet

Kongeparet er på tur i Jordan, blant annet for å fremme norsk solcelleteknologi. De vurderer selv å installere fullt solcelleanlegg på taket til slottet.

Kongehuset vurderer å installere solcellepaneler på taket av slottet. Foto: Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix.

 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Det norske statsbesøket i Jordan starter mandag, og med på følget har kongeparet flere av Norges fremste eksperter og bedrifter innen solcelleteknologi. Under et turen skal de diskutere forretningsmuligheter med partnere i Jordan, et land som ønsker å øke satsingen på fornybar energi.

Selv har kongeparet lenge vurdert å gjøre som svenskekongen , som har installert 1.000 kvadratmeter med solcellepaneler på taket på taket av slottet i Stockholm for å forsyne det med strøm.

Sommeren 2018 ble et mindre testanlegg installert på taket av slottet i Oslo, og nå blir prøveprosjektet evaluert for å se om det skal utvides.

– Vi har behov for å gjøre utredninger basert på de erfaringene vi gjorde oss i prøveperioden. Det vil nok ta noe tid før vi konkluderer, sier kommunikasjonssjef Guri Varpe på slottet til NTB.

Pilotprosjektet fortsetter under evalueringen.

Statsbesøket i Jordan varer fram til onsdag. Første punkt på programmet er offisiell velkomstseremoni i hovedstaden Amman mandag morgen, hvor det norske kongeparet blir tatt imot av kong Abdullah og dronning Rania.

Publisert:
 1. Slottet
 2. Kong Harald
 3. Solceller
 4. Jordan
 5. Kongeparet

Mest lest akkurat nå

 1. Sørlandsbanen stengt fredag etter brann i Agder

 2. – En kollektiv kollaps, nå må vi gå i oss selv

 3. Dette scorer bedriftene i Rogaland høyest på i landet

 4. Se målene: Haaland scoret to og ble cup­mester i Tyskland

 5. Nytt smitte­tilfelle i Hå

 6. En person skadd i løfteulykke på Johan Sverdrup-feltet