Hederspris til menn som overmannet terrorsiktede Philip Manshaus

Mohammed Rafiq og Mohammed Iqbal Javed overmannet terrorsiktede Philip Manshaus i Al-Noor-moskeen. Søndag mottok de hedersprisen til organisasjonen Skanistan.

Publisert: Publisert:

Mohamed Rafiq tv. og Mohamed Iqbal vant Skanistans hederspris. Her fra da de møtte pressen etter angrepet på Al-Noor-moskeen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

  • NTB

For første gang arrangerte organisasjonen prisutdeling søndag kveld.

Formålet med prisene er å bygge trygge og sterke flerkulturelle identiteter og rollemodeller, skriver de i en pressemelding.

Årets hederspris gikk til Mohammed Rafiq og Mohammed Iqbal Javed, som overmannet terror- og drapssiktede Philip Manshaus i Al-Noor-moskeen i Bærum lørdag 10. august.

– Landshelter som stoppet terroristen under moskeskytingen i Bærum, skriver organisasjonen i sin begrunnelse.

Til NRK har Rafiq tidligere sagt at han ikke vet hvordan han klarte å overmanne Maushaus. Både Rafiq og Javed fikk ros av politiet for sin inngripen.

– Det er ikke tvil om at den raske og kontante inngripen fra dem som var i moskeen, har stoppet gjerningspersonen og dermed hindret ytterligere konsekvenser. Det er ikke ufarlig å gripe inn mot en bevæpnet person, og de har vist stort mot, sa enhetsleder i Oslo-politiet Rune Skjold til NRK etter angrepet.

Publisert:

Les også

  1. Slik overmannet de to pensjo­nistene 21-åringen: – Han løsnet to skudd mot meg

  2. Politiet: Johanne Ihle-Hansen ble drept fordi hun var asiatisk

  3. Det sto om liv og død. Likevel brukte poli­tiet 15 minutter til Bærums-moskeen

  4. Kraby: Terrorsiktede ville skremme muslimer

  5. Philip Manshaus forklarte seg om motiv

  1. Muslimer
  2. Terror
  3. Bærum