Hederspris til menn som overmannet terrorsiktede Philip Manshaus

Mohammed Rafiq og Mohammed Iqbal Javed overmannet terrorsiktede Philip Manshaus i Al-Noor-moskeen. Søndag mottok de hedersprisen til organisasjonen Skanistan.

Mohamed Rafiq tv. og Mohamed Iqbal vant Skanistans hederspris. Her fra da de møtte pressen etter angrepet på Al-Noor-moskeen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

For første gang arrangerte organisasjonen prisutdeling søndag kveld.

Formålet med prisene er å bygge trygge og sterke flerkulturelle identiteter og rollemodeller, skriver de i en pressemelding.

Årets hederspris gikk til Mohammed Rafiq og Mohammed Iqbal Javed, som overmannet terror- og drapssiktede Philip Manshaus i Al-Noor-moskeen i Bærum lørdag 10. august.

– Landshelter som stoppet terroristen under moskeskytingen i Bærum, skriver organisasjonen i sin begrunnelse.

Til NRK har Rafiq tidligere sagt at han ikke vet hvordan han klarte å overmanne Maushaus. Både Rafiq og Javed fikk ros av politiet for sin inngripen.

– Det er ikke tvil om at den raske og kontante inngripen fra dem som var i moskeen, har stoppet gjerningspersonen og dermed hindret ytterligere konsekvenser. Det er ikke ufarlig å gripe inn mot en bevæpnet person, og de har vist stort mot, sa enhetsleder i Oslo-politiet Rune Skjold til NRK etter angrepet.

Publisert: