Italias justisdepartement vil be om at Krekar utleveres

Det italienske justisdepartementet bekrefter at de vil be om å få mulla Krekar utlevert «i løpet av få dager», ifølge NRK.

Publisert: Publisert:

Det italienske justisdepartementet bekrefter i en epost til NRK onsdag at de jobber med å ferdigstille begjæringen om å få mulla Krekar utlevert. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Det fremgår i en epost sendt fra det italienske justisdepartementet til NRK.

– Justisminister Alfonso Bonafede kommer i løpet av de kommende dagene til å signere utleveringsbegjæringene, heter det i bekreftelsen.

Utleveringsbegjæringen vil bli sendt over så raskt all dokumentasjon som vedlegges er oversatt, står det videre. Det fremgår at dette vil skje innen fristen som er satt av den europeiske utleveringskonvensjonen – altså innen 40 dager etter pågripelsen.

Mulla Krekar, eller Najmuddin Faraj Ahmad som han egentlig heter, ble funnet skyldig i terrorplanlegging og dømt til tolv års fengsel i Italia mandag. Han ble pågrepet av PST samme kveld på bakgrunn av internasjonal etterlysning og beslutning om pågripelse fra italienske myndigheter.

Pågripelsen skjedde i påvente av en utleveringsbegjæring fra Italia. Det kunne statsminister Erna Solberg opplyse til VG onsdag.

– Italienske myndigheter har begjært Krekar pågrepet med henblikk på utlevering til Italia, sa Solberg til avisen.

Hun sier videre at Krekar kan begjæres utlevert til Italia uten at den italienske dommen er rettskraftig.

Det foreligger ikke noen forespørsel fra Italia om utlevering av mulla Krekar, opplyste Justisdepartementet til NTB tirsdag. Til NRK opplyser både Utenriksdepartementet og Justisdepartementet onsdag at de foreløpig ikke har mottatt en slik begjæring.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. SISTE: Mann i 20-årene funnet etter større leteaksjon

  2. – Slutt å kødde rundt. Det er mennes­kers liv dette handler om

  3. Utenpå er huset enkelt og minimalistisk. Inne er det fargerikt og spennende.

  4. Ingve Bøe roser spesielt én Viking-spiller: «Imponerende!»

  5. «Det merkeligste punktet på skrytelisten er at hun tar æren for at 90.000 oljerelaterte jobber er borte siden 2015, uten at ledigheten har økt»

  6. Da Charlotte gikk ned 35 kilo, ble hun kvitt sosial angst og depresjon. Dette er suksessoppskriften.

  1. Italia
  2. NRK
  3. Mulla Krekar