KrF slettet kritisk innlegg om arbeidsavklaringspenger på Facebook

I mai slettet KrF kritiske innlegg om AAP-saken på partileder Kjell Ingolf Ropstads Facebook-side. Nå er innlegg også slettet fra Olaug Bollestads side.

KrF-leder og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad og partikollega og mat- og landbruksminister Olaug Bollestad. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Det er et innlegg fra Elisabeth Thoresen, leder for Facebook-gruppa Aksjon for AAP-endringer, som i forrige uke ble slettet uten varsel fra Facebook-siden til KrFs landbruksminister, skriver Dagsavisen.

– Det er sjokkerende. Vi prøver å få politikerne i tale, men opplever at vi blir sensurert, sier Elisabeth Thoresen til avisen.

I mai skrev samme avis at flere kritiske innlegg om KrFs rolle i AAP-saken ble slettet fra Facebook-siden til partileder og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad. Den gang forklarte statssekretær Julian Farner-Calvert (KrF) at det var han som hadde slettet innleggene, men at det ikke ble «gjort noen substansiell vurdering av AAP-kommentarene». Han fortalte da at han hadde latt nye innlegg stå.

Nå beklager Bollestad at det samme har skjedd på hennes Facebook-side.

«Det aktuelle innlegget burde åpenbart ikke være slettet. Det var innenfor med tanke på god debattskikk. Det må jeg bare beklage,» skriver Bollestad i en tekstmelding til avisen.

Thoresens innlegg fikk imidlertid stå på siden til stortingsrepresentant Geir Toskedal (KrF), der både Toskedal og, etter hvert, KrFs offisielle Facebook-konto, besvarte innlegget.

Arbeidsavklaringspenger (AAP) er en ordning for folk som har mindre enn 50 prosent arbeidsevne på grunn av sykdom eller skade.

Publisert:
  1. Kjell Ingolf Ropstad
  2. Solberg-regjeringen
  3. Facebook

Mest lest akkurat nå

  1. Ordfører om helseministerens bekymring: - Tror hun har misforstått noe

  2. Massetesting på skole etter koronautbrudd

  3. Skrinlegger «Mongoland 2»: - Den viktigste personen i filmen finnes ikke lenger

  4. Her skjer helgevolden i Stavanger sentrum

  5. Scoret syv (!) mål i samme kamp - motstander rykket ned

  6. Uansett hvor han drar i verden bestiller kjøtt­hand­leren alltid denne retten