Noas gir noen av pengene tilbake - har tjent 3 millioner på Joner-stunt

Noas hadde ved lunsjtider fått inn over 3 millioner etter Kristoffer Joners Facebook-innlegg. 12 personer har bedt om å få pengene tilbake.

Generalsekretær Ann-Magrit Austenå i NOAS.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Dette bekrefter generalsekretær Ann-Magrit Austenå i Norsk organisasjon for asylsøkere (Noas) overfor Aftenbladet.

I 12-tiden hadde Noas fått inn 30.700 donasjoner på á 100 kroner. Det betyr at Noas har fått inn 3.070.000 kroner siden skuespiller og Stavanger Ap-politiker Kristoffer Joner publiserte det svært så omtalte og nå kontroversielle innlegget på Facebook (se egne saker).

Les også

Joners Facebook-innlegg har samlet inn 1,3 millioner kroner

Les også

Listhaug til Joner og folks Facebook-aksjon: Vi lar oss ikke stoppe av hylekoret

Les også

Reklamebyrå sto bak Joner-kampanje for NOAS

– Vi får i veldig stor grad positive reaksjoner. Det fortsetter å komme inn penger, sier Austenå.

– Vi har fått 12 henvendelser fra folk som ikke har fått med seg informasjonen om kommunikasjonen mellom Noas og Joner. Han la jo ut informasjon i innlegget sitt om at han hadde hatt kontakt med oss. Vi oppretter nå en e-post-adresse som de kan kontakte oss på med nødvendig informasjon om betaling, sier hun.

Noas-sjefen spiller ned rollen til reklamebyrået Anorak i saken.

– De har sørget for dialog mellom oss og Joner. De har også bidratt til at vi har fått avklart informasjon også om rettshjelp.

– Er det noe som tyder på at det stopper nå med donasjoner?

– Nei, og det har vært inntrykket hele tiden. De som primært har reagert på Joner sitt innlegg, har reagert fordi de er enig i kritikken mot Listhaugs måte å kommunisere og snakke om vanskelige ting på. De som har gitt donasjoner har gitt det i et ønske om å støtte arbeidet til Noas, sier hun.

Les også

Føler seg lurt etter NOAS-kampanje

Les også

Dette innlegget var utgangspunkt for Joners Listhaug-kritikk

Noas’ egne hjemmesider skriver organisasjonen blant annet dette:

«I dag framstiller mediene dette som et reklame-stunt. Det er en beskrivelse som etter vårt syn treffer dårlig. Det stemmer at Anorak har vært involvert i saken, men verken de eller Kristoffer Joner eller andre har fått betalt for å være med på dette. Anorak har bistått oss gratis for å prøve å dekke inn midler vi mister i statsbudsjettet. De har bidratt med ideen og å koble oss og Kristoffer Joner. Han har selv opprettet Facebook-profilen og skrevet innleggene han har lagt ut – og han er tydelig på at han har vært i dialog med oss. Både Joners, folks engasjement og NOAS’ behov for rettshjelpsmidler, er ekte. Det er altså ingen grunn til å føle seg lurt», skriver Noas.

«Av de nærmere 30.000 som har donert penger, har vi fått tolv henvendelser fra folk som ønsker pengene sine tilbake. Det skal de selvfølgelig få. Om det er andre som ikke har fått med seg informasjonen i Kristoffer Joners Facebook-innlegg om at han har vært i dialog med oss, og derfor ønsker pengene tilbake, skal vi være behjelpelige med dette», skriver organisasjonen.

Publisert: