Listhaug: – Hele den tredje verden kan ikke komme til Norge

Innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) sier hun vil stramme inn norsk innvandringspolitikk ytterligere noen hakk. - Hele verden kan ikke flytte til Norge, sier hun.

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) sier det er bra at færre asylsøkere har funnet veien til Norge i år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Løsningen på verdens fattigdomsproblemer er ikke at folk i den tredje verden flytter til Norge, mener Listhaug. I et større intervju med Nettavisen varsler hun at hun vil ha ytterligere innstramminger i norsk innvandringspolitikk.

– Vi er nødt til å føre en streng politikk. Det er nå slik at Sverige har et strengere regelverk enn Norge, takket være Arbeiderpartiet og Senterpartiet som stemte mot våre forslag, sier Listhaug.

Hun er klar på hva som er de største utfordringene for Norge fremover.

– Det er å fremdeles holde tilstrømmingen lav. Det er å få gjennomført flere innstramminger som jeg mener er viktig blant annet på familiegjenforening. Norske skattebetalere skal få slippe å forsørge familiene, det må de klare selv.

Innvandringsministeren vil også sende flere asylsøkere i retur til hjemlandet.

– Intensjonen bak asylinstituttet var at det skulle være en midlertidig beskyttelse. Når man har midlertidig opphold og vi ser at det er grunnlag for å reise tilbake, så skal du gjøre det, sier hun.

Listhaug forsvarer også retorikken, som hun har fått mye kritikk for.

– Når jeg har en stram retorikk, så oppfattes det der ute. Det er en grunn til at Norge har så få asylsøkere i år. Vi har fått rundt 3.000 asylsøkere så langt, i Danmark er det vel rundt 6.000. Det er veldig sjelden at Norge har hatt færre asylsøkere enn Danmark, og i Sverige er det over 20.000.

Les også

  1. «At en som representerer landet vårt fryder seg over medmenneskers tragedie, er forkastelig.»

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. – Kjære nordmenn, ikke la useriøse aktører ødelegge for gjestearbeidere

  2. Skattejakt på Ryfylkeøyene: 40 prosent av de med billett møtte ikke opp

  3. Tidligere Viking-talent ferdig i EIK - jaktes av flere klubber

  4. «Better Call Saul»-stjerne utenfor livsfare etter kollaps under innspilling

  5. Viking bekrefter utenlandsk Bell-interesse

  6. Den kinesiske rifleskytteren vekker norske reaksjoner