Synnøve Finden og Tine inngår Jarlsberg-forlik

Synnøve Finden og Tine har inngått et forlik om bruken av varemerket «Jarlsberg». Begge selskapene frafaller erstatningskrav.

Tine og Synnøve Finden har kommet til enighet i saken om varemerket Jarlsberg.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

En uke før saken skulle opp i tingretten, har partene kommet til enighet. Forliket innebærer at Synnøve Finden ikke markedsfører eller distribuerer osteprodukter ved bruk av «jarlsbergost-type» eller lignende navn, ifølge Nationen.

Synnøve Findens krav om at Tines jarlsberg-varemerket skal slettes eller kjennes ugyldig i varemerkeregisteret frafalles også.

Selskapene er enige om å dekke sakskostnader.

Tine reagerte da den nye osten «Kongsgård» fra Synnøve Finden ble presentert i begynnelsen av januar i år. Selskapet viste til at Jarlsberg har vært registrert som varemerke siden 1971. Tine ba derfor om en midlertidig forføyning slik at Synnøve Finden ikke kunne selge osten med den eksisterende emballasjen.

Synnøve Finden mente å ha omfattende dokumentasjon av at «jarlsbergost» har vært brukt som betegnelse på den samme ostetypen i over 150 år, og at det er en typebetegnelse på samme måte som ostetyper som gouda, edamer eller cheddar.

Publisert:
  1. Næringsmiddelindustrien

Mest lest akkurat nå

  1. Som å bli truffet av markedsavdelingens ømme julegodstog

  2. Snøvær skaper problemer på Stavanger lufthavn, Sola: – Vi fikk ingen informasjon

  3. Advarer mot svært glatte veier

  4. Fjerner populær gaveordning på kort varsel

  5. – Ahhh, som vi har savnet dette!

  6. Her fosser strøm-milliardene inn