Statsministerens kontor tause om mulige nye bommøter

Bompengestriden i regjeringen er fremdeles et faktum. Det er uklart om regjeringspartiene vil ha nye møter torsdag i forsøk på å løse floken.

Statsminister Erna Solberg ved NRK-huset på Marienlyst før partilederutspørringen onsdag kveld. Hun har ark i hendene, men det var ikke løsningen på bompengekrisen i regjeringen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Onsdag kveld møttes Venstre, KrF og Høyre for å drøfte de siste utspillene. Frp skal ikke ha deltatt, ifølge NRKs kilder. Det er ikke kjent hva som ble utfallet av møtet. Det som er kjent, er at det torsdag formiddag ikke har blitt presentert noen løsning.

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad ble onsdag kalt hjem fra sin valgkampturné på Sørlandet for å delta på møtet. Torsdag er han tilbake på Sørlandet, opplyser KrF-lederens statssekretær Julian Farner-Calvert til NTB.

SMK tause

Det er ikke kommet ut detaljer om hva som ble diskutert under møtet onsdag, og det fremstår fremdeles uklart om det nå er enighet om en ny skisse i regjeringen. Det er også uklart om det vil bli nye bompengemøter torsdag.

– Vi kommer ikke til å kommentere prosess eller eventuelle møter, skriver Solbergs statssekretær Rune Alstadsæter (H) i en SMS til NTB.

Statsministeren har et forholdsvis travelt program på dagtid. Torsdag morgen møtte hun Irans utenriksminister Javad Zarif til samtale, mens hun på ettermiddagen deltar på en pressekonferanse i forbindelse med at Equinor har fått flere hundre millioner kroner i havvindstøtte fra statlige Enova.

Travel Grande

Dersom kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V) følger sitt oppsatte program torsdag, skal hun åpne nye lokaler for Likestillingssenteret på Hamar klokka 12. Senere på dagen skal Skei Grande sammen med statsråder fra de tre andre regjeringspartiene møte representanter fra Islamsk Råd Norge, Muslimsk Dialognettverk og antirasistisk senter.

Venstre har avvist den såkalte skissen som foreligger, og har kommet med en pakke med nye forslag som partiet ønsker å få regjeringspartnerne med på. Frp har på sin side blankt avvist at det er noe mer å forhandle om.

Det er ikke klart hvor stor avstanden er mellom regjeringspartiene, og hvor mye som gjenstår før de kan legge fram en løsning.

Finansminister Siv Jensen (Frp) står ikke oppført med noe program på regjeringens nettsider torsdag.

Publisert:
 1. Bompenger
 2. Solberg-regjeringen
 3. Venstre (V)
 4. Fremskrittspartiet (Frp)
 5. Kristelig Folkeparti (KrF)

Mest lest akkurat nå

 1. Stavanger og andre kommuner i hastemøte om korona med helseministeren

 2. Kjerkol varsler nye nasjonale tiltak tirsdag

 3. Motstandere og partifeller hyller Kåre Willoch: Hele Norges kloke bestefar

 4. Stålverket på Jørpe­land legges ned – 77 ansatte mister jobben

 5. Birgitte-saken: Fetterens forsvarer reagerer på rettens tidsbruk

 6. Uenighet om ny idrettshall i Sandnes: – Vi bør lytte til idrettsrådet