Politiet om båtulykken i Namsos: – Mulig at båten traff et annet skjær først

Havarikommisjonen og kriminalteknikere har undersøkt ulykkesstedet og båten etter båtulykken i Namsos. Politiet sier det er mulig at båten traff to skjær.

Det tok 32 minutter fra politiet fikk melding om ulykken i Namsos til redningsmannskapene var på plass på ulykkesstedet natt til torsdag. Foto: Karl Erik Hovik Aune / Namdalsavisa / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Parallelt med etterforskningen på skjæret i fjorden har politiet fortsatt med undersøkelser for å avklare hendelsesforløpet og årsaken til ulykken.

Politiinspektør Snorre Haugdahl sier til Adresseavisen at politiet tar til etterretning at flere vitner sier at de hørte to smell natt til torsdag.

– Det er en mulighet for at båten har truffet et skjær først, og så havnet på et annet, sier han.

Ordfører omkom

Kjæresteparet Ingrid Aune (33) og Eivind Olav Kjelbotn Evensen (43) døde etter at fritidsbåten de satt i, havnet på et skjær utenfor Namsos natt til torsdag. Evensen ble erklært død ved ankomst til sykehuset, mens politiet torsdag ettermiddag opplyste at også Aune var død.

Politiet har offentliggjort sine logger i forbindelse med redningsaksjonen natt til torsdag. I loggen kommer det fram at redningsmannskaper brukte 32 minutter på å komme fram til ulykkesstedet. Det var en redningsskøyte fra Redningsselskapet som kom først fram, ifølge VG.

– Sånn jeg ser det, har de gjort en fantastisk jobb, sier operasjonsleder Elisabeth Kvaløy i Trøndelag politidistrikt til VG.

Toner ned valgkampen

Fredag morgen var det en markering ved rådhuset i Malvik etter ulykken hvor ansatte, politikere og pårørende etter den avdøde Ap-ordføreren var samlet. Mange har uttrykt sin sorg over kjæresteparet som omkom i ulykken.

Torsdag stoppet Arbeiderpartiet nasjonalt all valgkamp, mens fylkespartiet varslet en neddempet valgkamp inntil videre.

Trøndelag Ap toner ned valgkampen til etter begravelsen til Malvik-ordføreren.

– Når vi sier at vi vil ha en nedtonet valgkamp, så handler det først og fremst om agitasjon og konfliktlinjer. Vi kommer til å være til stede, og det er viktig at folk treffes i partiet vårt, sier stortingspolitiker Ingvild Kjerkol for Ap i Trøndelag til Trønder-Avisa.

Publisert:
  1. Ulykker
  2. Namsos
  3. Båt

Mest lest akkurat nå

  1. Lokale entreprenører drar inn milliarder på vindkraft - blir trakassert og truet

  2. Da Tomas (14) landet i denne hoppe­gropen, ble han lam fra halsen og ned

  3. Denne gaven tar helt av: – Dette er all time high. Vi har aldri sett slike tall

  4. Farse har blitt Jærens mest populære lunsjrett

  5. Go-Ahead kutter avganger på Jær­banen allerede fra fredag

  6. Naboklager førte ikke frem. Omstridt Hundvåg-hus godkjent