Statlige lederlønninger fortsetter å vokse

Ledere i staten fikk en lønnsvekst på 4,8 prosent i snitt i fjor. Vanlige arbeidstakere måtte nøye seg med en lønnsøkning på 3,6 prosent.

Ledere i staten fikk i snitt 61.000 kroner mer i lønn i fjor, ifølge Dagens Perspektiv. For øvrige arbeidstakere var økningen på 21.000 kroner.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Det viser tall avisen Dagens Perspektiv har hentet fra SSB.

Tallene gjelder om lag 900 toppledere og administrerende direktører i staten, som departementsråder og ekspedisjonssjefer i departementene, toppledere i større etater og institusjoner, fylkesmenn og politimestre.

For de siste fem årene har deres lønninger økt med 3,9 prosent i snitt per år, mens gjennomsnittet for alle arbeidstakere har ligget på 2,7 prosent. Lønnsveksten for de statlige lederne er langt over gjennomsnittet for ledere i næringslivet, skriver avisen.

Gjennomsnittlig årslønn for toppledere i staten var i 2019 på 1.345.920 kroner, en økning på 61.000 kroner fra året før.

At lønnsforskjellene fortsetter å øke bryter med regjeringens direktiver. Kommunaldepartementet har bedt de andre departementene og etatene dempe lønnsveksten for lederne. Ifølge statens retningslinjer skal lønnsutviklingen for ledere være på linje med lønnsutviklingen i samfunnet for øvrig.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Mann til syke­hus med stikk­skader etter volds­hend­else på Tasta

  2. Kraftig økning: 754 nye smittede på Nord-Jæren

  3. - Den mest kunn­skaps­rike vi kjente

  4. Hvilket land har klart seg best gjen­nom pan­demien? Norge, Sverige eller Dan­mark?

  5. Energi­sjokket: Lokale tomat­bønder gir opp – andre bytter til fyring med pro­pan

  6. Elsparke­syklist døde etter ulykke – navnet er frigitt