Statlige lederlønninger fortsetter å vokse

Ledere i staten fikk en lønnsvekst på 4,8 prosent i snitt i fjor. Vanlige arbeidstakere måtte nøye seg med en lønnsøkning på 3,6 prosent.

Ledere i staten fikk i snitt 61.000 kroner mer i lønn i fjor, ifølge Dagens Perspektiv. For øvrige arbeidstakere var økningen på 21.000 kroner.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Det viser tall avisen Dagens Perspektiv har hentet fra SSB.

Tallene gjelder om lag 900 toppledere og administrerende direktører i staten, som departementsråder og ekspedisjonssjefer i departementene, toppledere i større etater og institusjoner, fylkesmenn og politimestre.

For de siste fem årene har deres lønninger økt med 3,9 prosent i snitt per år, mens gjennomsnittet for alle arbeidstakere har ligget på 2,7 prosent. Lønnsveksten for de statlige lederne er langt over gjennomsnittet for ledere i næringslivet, skriver avisen.

Gjennomsnittlig årslønn for toppledere i staten var i 2019 på 1.345.920 kroner, en økning på 61.000 kroner fra året før.

At lønnsforskjellene fortsetter å øke bryter med regjeringens direktiver. Kommunaldepartementet har bedt de andre departementene og etatene dempe lønnsveksten for lederne. Ifølge statens retningslinjer skal lønnsutviklingen for ledere være på linje med lønnsutviklingen i samfunnet for øvrig.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. 187 evakuert fra «Johan Castberg» på Stord: – Alle er gjort rede for

  2. Ferje har tek­nisk trøb­bel – Fjord1 innstiller flere av­ganger over Bokna­fjorden

  3. Sommerfull Vågen mintes Daniel Svela

  4. Brannen var siste dråpen for eieren: Nå blir det helt slutt på spøk­elses­jakt på Dale

  5. Denne gang vil finværet vare - og til helgen blir det varmere

  6. E39: Neppe tre felt på deler av ny europavei sørover