Overvektige har tre ganger så mange sykedager

Overvektige nordmenn i 50-årene er mer borte fra jobb enn deres jevnaldrende, viser ny statistikk fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Publisert: Publisert:

Illustrasjonsfoto: NTB scanpix Foto: Scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Ifølge SSB tar nordmenn med fedme i aldersgruppen 50 til 59 år ut tre ganger så mange sykedager som dem med BMI under 30. Tallene viser 15 mot fem sykedager de siste tolv månedene.

Les også

Den nye folkesykdommen

Les også

Én av åtte i verden er ekstremt overvektig

Tallene viser også at røyking ser ut til å påvirke yrkesdeltakelsen negativt, mens det å ha minst én kronisk sykdom synes å ha enda større negativ påvirkning på det å være i arbeid.

Daglige røykere har to sykedager mer enn kollegaer som ikke røyker. 50– 59-åringer som er i arbeid og røyker daglig, har sju sykedager de siste 12 månedene, mens de som ikke røyker har fem sykedager. Nordmenn i alderen 50– 59 år som har minst én kronisk lidelse arbeider færre dager når man sammenligner med friske kollegaer i samme aldersgruppe. De tar ut 10 sykedager mot 4 blant dem som ikke har langvarig lidelse.

Les også

Skam deg, tjukkas!

Tallene kommer fram etter at SSB har sammenlignet tallene i rapporten Health at a Glance 2016 med sammenlignbare norske tall. Tallene viser at den norske befolkningen ligger på om lag samme nivå som det europeiske gjennomsnittet

I rapporten har OECD analysert hvordan risikofaktorer for helse påvirker arbeidsmuligheter og effektivitet i arbeidsmarkedet for mennesker i aldersgruppen 50 til 59 år.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Fikk 15.000 i bot for promillekjøring på el-sparkesykkel

  2. Tidligere ordførers naust ble ikke politisk behandlet

  3. Oslo stenger fire nye utesteder etter koronabrudd

  4. Nå øker smitten i Italias suksessregion. Superspreder får skylden

  5. Ny E6 i Soknedal åpner for trafikk i morgen

  6. 16-åringens tale vekker oppsikt. Nå hylles hun av tennisverdenen: «Aldri sett noe lignende»

  1. Overvekt
  2. BMI