Prest: - Ikke gi kollekt til NLM

– Nå er det nok, sier sokneprest Jon Aalborg i Gildeskål. Han ser ingen grunn til å anbefale kirkeofringer til Norsk Luthersk Misjonssamband.

Fra generalforsamling i Norsk Luthersk Misjonssamband (NML)i fjor høst. Med 548 mot 121 stemmer vedtok Misjonssambandet å opprette et eget trossamfunn i protest mot den liberale utviklingen i Den norske kirke.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

11. april i år vedtok Kirkemøtet at det skal utarbeides en ny liturgi for vigsling av homofile. Det har falt mange tungt for brystet, og som Aftenbladet har omtalt tidligere, har vedtaket ført til at mange melder seg ut av Den norske kirke.

I fjor stiftet Norsk Luthersk Misjonssamband sitt eget trossamfunn. Dette opplever nå oppsving i medlemstallet.

Mange som vender ryggen til Den norske kirke, gjør som Gjermund Viste, rektor ved Tryggheim videregående skole, og melder seg inn i det ferske trossamfunnet til Norsk Luthersk Misjonssamband. Ler mer om Viste her:

Les også

Oppsving for nytt trossamfunn

Brukte ordet løgnkirke

Hele toppledelsen i Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) skrev følgende i en uttalelse de publiserte i Vårt Land og Dagen på debattplass denne uken:

«Ved å lære at homofilt samliv kan velsignes av kirken, er kirken blitt en løgnkirke som aksepterer en livsførsel som Bibelen entydig advarer imot.»

Underskriverne var generalsekretær Øyvind Åsland, leder av NLM Norge, Øystein Engås, og alle de sju regionlederne i NLM.

Tidligere i vår tok også regionstyret i sørvest i NLM til orde for et brudd med Kirken. "Det er mye som taler for å vurdere et oppbrudd fra den norske kirke", skrev regionleder Birger Helland i Norsk Luthersk Misjonssambands pressemelding.

Lei av kirkeangrep

Soknepresten i Gildeskål er lei av alle kirkeangrepene fra ledere i misjonsorganisasjoner.

NLM oppfordrer folk til å melde seg ut av Kirken. Er det da riktig å gi dem kollekt? Nei, mener soknepresten i Gildeskål.

— Jeg ser i alle fall ingen grunn lenger til å anbefale kirkeofringer til verken NLM eller Normisjon, skrev han på Facebook etter utspillet fra topplederne i NLM.Ler også:

Les også

Kirken er avhengig av Oddbjørg og Kjell

– Når menighetsrådet tar neste gjennomgang av hvilke organisasjoner som skal få kollektgaver, går jeg inn for at vi stryker både NLM og Normisjon fra listen, sier Aalborg til Vårt Land.

Fredag utdyper Aalborg videre på Facebook:

— Det det handler om er at jeg kan ikke se noen god grunn til å gå inn for kirkeofringer til organisasjoner som aktivt går inn for å melde folk ut av Dnk, enten på riksplan eller med tunge, interne stemmer.

I ettertid har generalsekretær Øyvind Åsland i NLM bedt om unnskyldning for bruken av ordet «løgnkirke».

– Det er flott at han prøver å roe ned, men det er sterke krefter i Misjonssambandet som blant annet oppfordret folk til å melde seg ut av kirken, forklarer Aalborg.

Dette går pengene til:

Les også

Kollekten går til egen menighet

— Leit

Hovedstyreleder Lars Gaute Jøssang i NLM liker ikke det han hører. Han peker på at mange i NLM har et sterkt forhold til Den norske kirke.

– Det er leit at vi mister kollekter, men vi kan ikke gjøre annet enn å registrere dette, sier han til Vårt Land.

Les også:

Publisert: