Politiet: Den knivdrepte på Vinstra er en jente på 16 år. 16 år gammel gutt er siktet for drap

En 16 år gammel jente ble knivdrept på Vinstra onsdag ettermiddag. En 16 år gammel gutt er siktet for drapet. Kripos og barnevernet er koblet inn.

Publisert: Publisert:

En tenåring er død etter å ha blitt knivstukket på Vinstra i Nord-Fron kommune i Oppland onsdag ettermiddag. Politiet har kontroll på en mindreårig gjerningsperson. Foto: Bård Bårdløkken / NTB scanpix

 • NTB
 • Janne Hagen
  Vaktsjef
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

En tenåring er død etter å ha blitt knivstukket på Vinstra i Nord-Fron kommune i Oppland onsdag ettermiddag. Politiet har kontroll på en mindreårig gjerningsperson. Foto: Bård Bårdløkken / NTB scanpix

En tenåring er død etter å ha blitt knivstukket på Vinstra i Nord-Fron kommune i Oppland onsdag ettermiddag. Politiet har kontroll på en mindreårig gjerningsperson. Foto: Bård Bårdløkken / NTB scanpix

– Siktede ble pågrepet utendørs, og vi mener vi har pågrepet riktig person, sier politiadvokat Trine Hanssen i Innlandet politidistrikt. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Politiet kan bekrefte at den omkomne er en jente på 16 år. En gutt på 16 år er siktet for drapet. Begge er hjemmehørende på Vinstra. Politiet kan på nåværende tidspunkt ikke gå ut med relasjonen mellom de to. Den skadde personen er en voksen mann, opplyser politiadvokat Trine Hanssen i Innlandet politidistrikt onsdag kveld.

Politiet fikk melding om knivstikkingen i et boligfelt i Sorperoa på Vinstra like før klokken 16 onsdag ettermiddag. Den voksne mannen ble påført kutt i beinet og ble kjørt til sykehuset på Lillehammer.

VG får opplyst fra operasjonssentralen rett over klokken 19, at pårørende er varslet.

Vet lite om hendelsen

– Vi vet foreløpig veldig lite, og det er uklart hva som har skjedd og hvilken relasjon det er mellom de involverte. Siktede ble pågrepet utendørs, og vi mener vi har pågrepet riktig person, sier Hanssen til NTB.

På grunn av siktedes lave alder er barnevernet rutinemessig koblet inn i saken, sier hun.

Både drapsofferet og den siktede er norske statsborgere, og ingen av dem er kjent av politiet fra før, sier Hanssen til NRK.

Håper på avhør onsdag kveld

Det er ikke kjent om den siktede 16-åringen erkjenner straffskyld eller om han har knyttet seg til knivangrepet på noen måte. Motivet for drapet er ikke kjent.

– Det er litt for tidlig å si noe om. Vedkommende vil bli formelt avhørt etter hvert, så vi må komme tilbake til hvordan siktede stiller seg til siktelsen. Det er foreløpig for tidlig å si når siktede vil bli avhørt, sier Hanssen.

Den pågrepne har fått oppnevnt advokat Lorentz Stavrum som sin forsvarer.

– Jeg har ikke snakket med vedkommende ennå. Jeg har vært i kontakt med politiet og forstår at det foreløpig er såpass hektisk at jeg må avvente til det er naturlig at jeg får slippe til. Men jeg venter på å få en samtale med vedkommende, og håper det vil skje i kveld, sier Stavrum til NTB.

Les også

Fakta om saker der mindreårige har erkjent eller er siktet for drap

Kan ha forsøkt å stanse gutten

Mannen som ble brakt til sykehus, kan ha blitt angrepet i forbindelse med at han prøvde å avverge hendelsen, sier operasjonsleder Pål Andersen til NRK. Det ønsker ikke politiadvokat Trine Hanssen å spekulere på.

Ifølge VG er mannen skadet i beinet.

– Det eneste jeg kan bekrefte, er at vedkommende ikke er livstruende skadd, sier Hanssen.

Det var et vitne som meldte fra om knivstikkingen, men Hanssen ønsker ikke å si noe om det var flere vitner til drapet enn mannen som ble kjørt til sykehus. Hanssen sier til VG at politiet har kontroll på det de mener er drapsvåpenet.

Politiet har bedt om bistand fra Kripos i etterforskningen.

Tre familier berørt

Ordfører Rune Støstad i Nord-Fron kaller saken både tragisk og vanskelig. Overfor Gudbrandsdølen Dagningen oppfordret han onsdag kveld folk i den lille bygda med sine rundt 2.500 innbyggere om ikke å spre rykter og spekulasjoner på sosiale medier om hvem som er involvert og hva som kan være bakgrunnen for hendelsen.

– Det er tre familier som er berørt. Vi har satt krisestab, som er samlet nå. Vi startet det psykososiale teamet for å gi støtte til dem som trenger det, sier Støstad til NRK.

– Det er en dypt tragisk sak som rammer oss veldig hardt. Her kjenner alle hverandre, og dette kommer til å bli en vanskelig sak for et lite lokalsamfunn som vårt, sier Støstad.

300 elever og lærere søkte sammen

Rektor Leif Solheim holdt åpent på Vinstra videregående skole. Over 300 mennesker har vært innom for å møtes etter den tragiske hendelsen. De fleste er elever og lærere.

– De er sterkt berørt av hendelsen. Det er et lite lokalsamfunn der nesten alle kjenner alle, og da blir det nokså sterkt, forteller rektor Solheim til VG.

Halloween-stopp

Kommunen har satt krisestab på Vinstra videregående skole, som holdt åpent onsdag kveld. Det er også opprettet en pårørendetelefon. Sødorp kirke holdt åpent for folk som ønsker samtaler, trøst og samvær, skriver lokalavisen Dølen.

Kommunen skulle også ta kontakt med ungdomsklubben på Vinstra. Støstad oppfordret onsdag ungdommene i kommunen om å innstille all halloween-aktivitet.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Dette synet møtte Rune da han løftet overmadrassen på hotellet i Bergen

 2. Mann pågrepet av bevæpnet politi i Stavanger

 3. Bilbrann på Forus - fare for spredning

 4. Forsvinner fra Kristiansand: Fjord Line selger Fjord Cat

 5. Seks nye smittetilfeller

 6. Da Marielle skulle varme sønnen Lucas (9) på fotballkamp, ble hun truet med utkastelse: – Drøyt

 1. Politiet
 2. Gudbrandsdølen Dagningen