Ansatte i Justisdepartementet reagerer på Listhaug-blomster

Ansatte i Justisdepartementet reagerer på at de ble oppfordret til å ta med hjem det de kaller «nazi-blomster» fra justisminister Sylvi Listhaug.

Justisminister Sylvi Listhaug (Frp) på sitt kontor med hundrevis av blomsterbuketter som hun har fått i støtte av sine tilhengere etter den siste ukes hendelser. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Meldingen om at ansatte kunne ta med blomster, ble mandag ettermiddag lagt ut på intranettet i departementet, skriver Dagens Næringsliv.

Bjørn Halvorsen, leder i NTL Sentralforvaltningen som organiserer ansatte i departementet, forteller at ansatte reagerer sterkt på tilbudet. Han minner om at det var høyreekstrem terror som rammet de ansatte i Justisdepartementet 22. juli 2011.

Internt i departementet omtales blomstene som «nazi-blomster», sier Halvorsen.

Bakgrunnen er initiativet om å sende blomster til ministeren som ble lagt ut på Facebook-siden «Slå ring om Norge» natt til fredag. Også Facebook-sidene «Norge fritt for Islam» og «Vi som støtter Sylvi Listhaug» har kommet med slike oppfordringer.

På den førstnevnte siden omtales Listhaugs sjef, statsminister Erna Solberg (H), blant annet som en forræder. Også AUF-leder Mani Hussaini får gjennomgå. Det er uklart hvem som står bak siden.

– Facebook-publiseringen fra Sylvi Listhaug har skapt sterke reaksjoner blant enkeltpersoner og grupper som ble hardt rammet 22. juli. Jeg vil minne om at Justisdepartementet lå i Høyblokka i regjeringskvartalet og ble rammet av bilbomben. Åtte personer ble drept, og flere ble lemlestet av terroraksjonen i regjeringskvartalet, sier Halvorsen.

Facebook-siden «Slå ring om Norge» forsvant brått lørdag ettermiddag, kort etter at justisminister Sylvi Listhaug oppfordret folk til å ta avstand fra den.

Ifølge VG har andre ansatte imidlertid vært fornøyde med å få blomster og har tatt med dem hjem.

Publisert: