Solberg og Aarset med ny orientering om varsler 

Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg og partiets generalsekretær John-Ragnar Aarset redegjør søndag kveld igjen om varslersakene i partiet.

Statsminister Erna Solberg (H) møter søndag kveld pressen for å snakke om arbeidet mot seksuell trakassering i Høyre. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Ifølge Aftenposten har partiet fått inn flere varsler.

Høyre opplyste søndag ettermiddag at partiet vil ha et pressetreff samme kveld klokken 20 på Høyres Hus i Oslo.

– Erna Solberg og John-Ragnar Aarset vil her redegjøre for arbeidet knyttet til varslene mot Kristian Tonning Riise og arbeidet mot seksuell trakassering i Høyre, heter det i en knapp epost fra Høyres pressesjef Peder Egseth.

Det har de siste ukene stormet i Høyre etter at partiet har mottatt en rekke varsler som gjelder tidligere Unge Høyre-leder og stortingsrepresentant fra Hedmark, Kristian Tonning Riise.

Høyre opplyste torsdag at de har fått inn totalt 18 varsler om upassende oppførsel. Ti av dem gjelder Tonning Riise, som for tiden er sykmeldt.

Varslene har utløst en omfattende selvransakelse og flere runder med beklagelser fra Høyre-ledelsen, som nå jobber med å gå gjennom varslene.

Solberg slo sist onsdag fast at hun som partileder nå har ansvaret for å «sikre at den nødvendige kulturendringen» skjer, og at det blir satt i verk tiltak for å hindre at noe lignende skjer igjen.

Les også

 1. SVEN EGIL OMDAL: «Nyttårsfeiringen i Køln er såpass lik et fylkesårsmøte i Unge Høyre at vi er nødt til å snakke om grenseløse menn»

 2. Unge Høyre-topp visste om seksuell omgang mellom Riise og beruset 16-åring

Publisert:
 1. Seksuell trakassering
 2. Høyre (H)
 3. Erna Solberg
 4. Kristian Tonning Riise

Mest lest akkurat nå

 1. Gir seg som Bryne-trener, assistenten kan overta

 2. Gutt sto bak brann i barnehage

 3. Drapet på Birgitte Tengs: Krever svar om skjult etterforskning

 4. Her er 22 navn som gjør Vikings akademi-sjef stolt

 5. Falsk kjæreste lurte åtte menn for 1,5 millioner kroner

 6. Fylkesledelsen i Rogaland KrF har full tillit til Kjell Ingolf Ropstad