Kolberg fikk ingen varsler i løpet av åtte år som partisekretær

Martin Kolberg, partisekretær i Arbeiderpartiet fra 2001 til 2009, sier at partiet ikke fikk noen varsler fra noen i de årene han var partisekretær.

Martin Kolberg mener det er feil å si at det er en generell ukultur i Arbeiderpartiet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
  • André Lorentsen
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Han mener det er feil å si at det er en generell ukultur i Arbeiderpartiet.

– Nei, det som preger Arbeiderpartiet er i hovedsak åpenhet, tillit og respekt for hverandre, sa Martin Kolberg på NRKs Politisk kvarter tirsdag.

Varslersakene om Trond Giske kommenterer han slik:

– Det er all mulig grunn til ydmykhet i disse sakene, og det er all mulig grunn til å tenke gjennom om vi burde aksjonert tidligere.

– Ingen konkrete opplysninger

Samtidig understreker Kolberg at de ikke fikk noen varsler i de årene han satt som partisekretær.

– Vi fikk ingen konkrete opplysninger som skulle foranledige noen aksjon fra vår side. Vi fikk ingen varsler om noen i løpet av de åtte årene, sa han.

Kolberg sier samtidig at han ikke bestrider varslene fra unge AUF-ere.

– I noen sammenhenger er det åpenbart at det foregår ting som ikke skal foregå, og det er helt nødvendig at partiet tar tak i dette, noe som sentralstyret har sluttet seg til. Men dette preger ikke det generelle, daglige arbeidet i partiet, understreket den tidligere partisekretæren.

-Kun SMS-saken

Heller ikke Raymond Johansen, nåværende byrådsleder i Oslo, som overtok etter Kolberg, sier at det kom noen varsler om Giske mens han var partisekretær.

– På min vakt var det flere store saker, men ingen som knyttet seg til Trond Giske, utover den SMS – saken som er kjent. Det var ingen andre varslinger på mitt bord knyttet til Giske, sier Johansen til VG.

– Det er vanskelig å se at vi kunne fanget opp noe, når det ikke kommer varslinger, sier Johansen.

Kolberg og Johansen kommer med sine uttalelser etter at partileder Jonas Gahr Støre mandag fikk spørsmål om han burde forholdt seg til rykter om Giskes atferd på et tidligere tidspunkt.

– Jeg skal gå en runde med meg selv om jeg burde det. La meg også si at jeg har forgjengere som burde stille seg selv det spørsmålet ganske grundig, svarte Støre da.

Publisert: