Frp samler inn penger til streng innvandringspolitikk

Fremskrittspartiet har startet sin egen innsamlingsaksjon til støtte for en streng innvandringspolitikk som svar på Kristoffer Joners innsamling til Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS).

Fremskrittspartiet lanserte onsdag sin egen kampanje på Facebook, inspirert av diskusjonen som har etterfulgt Facebook-kampanjen til fordel for NOAS som ble postet tidligere i uken.
 • André Lorentsen
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Pengene som samles inn, skal gå til Fremskrittspartiet: «Støtter du Frp i arbeidet for en streng innvandringspolitikk? Gi oss en gave her», er slagordet som skal skaffe penger til partikassen.

Frp understreker at ingen reklamebyråer eller kjendiser har vært involvert i arbeidet med aksjonen.

Aksjonen ble lansert samtidig som innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) passerte 100.000 følgere på Facebook. Antallet følgere skjøt fart etter at NOAS rettet søkelyset mot Listhaugs aktiviteter på Facebook, og siden mandag har flere tusen klikket «liker» på innvandringsministerens FB-side. Siden hennes passerte 90.000 følgere mandag i forrige uke.

Til tross for at over 50.000 har delt Norsk organisasjon for asylsøkeres (NOAS) kritiske kampanje mot Sylvi Listhaug, mener Toril Aalberg, professor og valgforsker ved NTNU, at innvandringsministeren vil tjene på kritikken, skriver Klassekampen. Kampanjen oppfordret folk til å donere 100 kroner til NOAS i Listhaugs navn, og organisasjonen har fått inn mer enn 3 millioner kroner.

– For Listhaug er dette hovedsakelig positivt. Det skapes engasjement rundt et saksfelt som er veldig viktig for henne og Frp, sier Aalberg, som ikke tror Listhaug taper på kalle meningsmotstanderne et «hylekor».

Les også

 1. Joner: – Var sikker på at alle skjønte det var et samarbeid

 2. Hylekor mot Listhaug

 3. Dette innlegget var utgangspunkt for Joners Listhaug-kritikk

Publisert:
 1. Sylvi Listhaug
 2. Facebook

Mest lest akkurat nå

 1. Frigir navn etter drukning i Egersund

 2. Lærerne varsler streik – avviser løsningen i kommuneoppgjøret

 3. Omstridt forsvarsavtale får Stortingets velsignelse – USA får bruksrett og uhindret tilgang på Sola

 4. Sier opp i Shell: «De klam­rer seg som en narko­man til fossil­indus­trien»

 5. Tar Haalands City-valg i forsvar: – Grenser for hva en kan legge på en 21-åring

 6. Det går ikkje lenger å tru at dette ikkje vil gå utover behandlinga av pasientar og arbeidssituasjonen til dei tilsette