Venstre-politikere reagerer på Grandes Frp-trussel

Innad i Venstre er det sterke reaksjoner på partileder Trine Skei Grandes utspill om å tvinge Frp ut av regjering. Som lyn fra klar himmel, sier Abid Raja. 

Om ikke Frp-leder Siv Jensen går ut av regjeringen frivillig, er Venstre-leder Trine Skei Grande klar til å felle regjeringen etter høstens valg, sa hun onsdag. Nå reagerer hennes egne partifeller. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

– Det kom som lyn fra klar himmel at vi etter valget skal finne på en sak for å felle regjeringen. Det er svært uklokt å annonsere seks måneder i forveien at vi skal kaste Frp og Høyre ut av regjering, for så å tre inn selv, sier Venstres Abid Raja til Dagbladet. Han forteller at reaksjonene internt har vært sterke, men at ikke mange vil si noe offentlig.

Venstre-ordfører Alfred Bjørlo i Eid kommune i Sogn og Fjordane sier han ikke kjenner seg hjemme i Grandes strategi.

– Dette med å true med å kaste en regjering for å tvinge seg selv inn – det er en strategi som jeg tror man skal være forsiktig med, sier han til VG.

Venstre har landsmøte i Ålesund til helgen, og der vil nok også kampen mot sperregrensa sette sitt preg. Et gjennomsnitt av meningsmålingene i mars viser at Venstre ligger under sperregrensen med 3,9 prosent, og i en ny måling fra Vårt Land i slutten av mars faller Venstre helt ned til 2,7 prosent.

(©NTB)

Publisert:
 1. Fremskrittspartiet (Frp)
 2. Venstre (V)
 3. Trine Skei Grande
 4. Siv Jensen

Mest lest akkurat nå

 1. Korvetten AS begjært konkurs

 2. 38-åring tiltalt for vold mot gutt etter ring-på-spring

 3. Fikk sparken i Dalane Kraft etter at han varslet NVE om et sikkerhetsproblem

 4. Klar oppfordring fra de voksne: Ta russetiden tilbake!

 5. Han mener livet blir bedre med lavere forbruk. Stadig flere tenker sånn

 6. Avviser at kroppsbyggere er mer skeptiske til vaksinen: – Det er heller motsatt