Brann på flyplassen i Alicante – reisende til Sola er evakuert

Elin Flaate ventet på å gå om bord i flyet sitt til Sola etter en ukes ferie i Spania, da hun plutelig så at det begynte å brenne i et kontor på flyplassen.

Publisert: Publisert:

Elin Flaate så plutselig flammer inne på Alicante-Elche-flyplassen. Foto: Elin Flaate

 • Tommas Torgersen Skretting
  journalist
 • Ove Heimsvik
  Journalist

– Jeg sto og lette litt etter passet mitt da jeg plutselig oppdaget store flammer på et kontor inne på flyplassen. Denne spredde seg raskt til taket, sier Flaate.

Ifølge øyenvitnet Flaate reagerte de ansatte ved flyplassen noe tregt, men etter noen minutter begynte de både å slukke og evakuere de reisende som befant seg inne i terminalbygningen ved El Altet-flyplasen i Alicante.

– Det hele gikk veldig rolig for seg og det var ingen tegn til panikk, sier hun.

Ved 16-tiden onsdag Flaate at brannmannskaper fremdeles arbeidet med å slukke brannen. Flyet til Stavanger lufthavn, Sola skulle etter planen gått klokken 16.25.

Jan Helge Lilleland fra Stavanger skulle med samme fly. Han sto ved en innsjekkingsautomat, da han oppdaga at det brant i taket.

– Jeg løp bort til en skranke og ga beskjed. Nå er vi alle ute av terminalen og ble nettopp sendt bort til parkeringshuset, sier Lilleland til Aftenbladet.

– Hva ser du rundt deg?

– Jeg ser bare en haug med folk. Ingen røyk eller flammer. Og det er ikke noen form for panikk, sier Lilleland, som har vært på besøk hos sin kone i Torrevieja.

Ved 16-tiden hadde han foreløpig fått melding om ny avgangstid klokka 17.30 for Norwegian-flyet til Sola.

Ifølge den britiske avisen The Mirror ble mist to fly omdirigert til andre nærliggende flyplasser. Avisen siterer også en talsmann for flyplassen på at brannen var under kontroll rundt klokken 15.45.

Ifølge Avinor sine hjemmesider er Norwegian-flyet som skulle gå klokken 16.25 nå innstilt. Ifølge Høyre-politiker i Sandnes, Sissel Vikse Falch, er det ikke sånn at trafikken går som normalt igjen. «Fullt kaos på flyplassen i Alicante, ingen info, flytter folk fra kø til kø og ingenting skjer», skriver hun på Facebook ved 17.30-tiden onsdag.

Brannen var under kontroll, men fortsatt ikke slukket ved 21-tiden, melder NTB. Folk ble evakuert og all flytrafikk ble stanset, men det er ikke meldt om personskader.
– Flyplassen er stengt på grunn av brann, og vi har dessverre måttet kansellere en tur/retur Bergen og en tur/retur Stavanger i dag. Vi jobber nå med å finne en løsning slik at de berørte passasjerene kommer seg av gårde torsdag i stedet, opplyser talsperson Astrid Mannion-Gibson i Norwegian til VG.
Flyplassen åpner igjen torsdag formiddag.

 1. 17-tiden onsdag: Ingen får foreløpig slippe inn igjen på flyplassen i Alicante i Spania. Foto: Elin Flaate

 2. Elin Flaate fra Sandnes var en av dem som ble evakuert da det begynte å brenne på flyplassen i Alicante. Foto: Elin Flaate

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Kvinne fra Stavanger omkom i fallulykke i Sirdal - navnet er frigitt

 2. Nytt korona-tilfelle i Stavanger: – Var på reise i rødt land

 3. Forvirret? Dette er korona-reglene som gjelder nå

 4. Smitte i topphåndball­klubb: Alle spillerne sendes i karantene

 5. Gjenopptok søket etter antatt omkommet kvinne ved Månafossen

 6. Ryfast: Tidsplanen ryker for spansk selskap. Passerer 3 millioner gratisturer

 1. Alicante
 2. Brann
 3. Sola
 4. Stavanger lufthavn, Sola
 5. Spania