Krekar-rettssaken utsettes til juli

Rettssaken mot mulla Krekar i Italia utsettes til 15. juli, opplyser hans italienske advokat. Saken har vært utsatt en rekke ganger.

Publisert: Publisert:

Rettssaken mot mulla Krekar i Italia utsettes til 15. juli. Her er Krekar og hans advokat Brynjar Meling i Oslo tingrett i 2016. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Utsettelsen skjer fordi tolkene er forsinket, opplyser Enrica Franzini, Krekars italienske advokat, til ABC Nyheter tirsdag.

Det var ventet at rettssaken skulle fortsette tirsdag etter flere utsettelser, men mandag opplyste Krekars norske advokat Brynjar Meling til NTB at den ville bli utsatt enda en gang.

Rettssaken mot terrortiltalte mulla Krekar og fem andre skulle opprinnelig starte i Bolzano i Italia 13. mars 2017, men har siden blitt utsatt en rekke ganger. Senest i mars i år.

Helt siden italienske myndigheter for to år siden frafalt kravet om å få mulla Krekar utlevert, har rettsprosessen mot ham og flere andre i den sydtyrolske byen gått sin sakte gang.

Siden 2003 har mulla Krekar stått oppført på FNs terrorliste. Der er han utpekt som grunnlegger av den islamistiske gruppen Ansar-al-Islam som sto i kontakt med al-Qaida og med Osama bin Laden. Medlemmer av Ansar al-Islam er også holdt ansvarlige for terrorhandlinger i Irak.

Ifølge Meling risikerer Krekar å bli varetektsfengslet og deportert til et tredjeland, som Jordan eller Irak, dersom han drar for å avgi vitnemål i den italienske rettssaken.

Publisert:

Les også

  1. Mulla Krekar vil aldri reise til Italia

Mest lest akkurat nå

  1. Anja tar toget fra Sandnes til Stavanger hver dag. Nå er det én ting som gjør henne bekymret

  2. Da koronaen slo til, tok skuespiller­paret ekstra grep om hagen

  3. Pengestrid etter flyplass­brannen: – Ytterst oppsikts­vekkende, og direkte illojalt

  4. Skjult koronasmitte bekymrer FHI

  5. Bent Høie: Ikke aktuelt med påbud om munn­bind

  6. Elsparke­syklist i Oslo kjørte på rødt lys – kan miste lappen