Stortinget vedtok sterk kritikk av Listhaug

En samlet opposisjon mener at justisminister Sylvi Listhaug (Frp) har opptrådt sterkt kritikkverdig.

Justisminister Sylvi Listhaug (Frp) ga en uforbeholden unnskyldning i Stortinget torsdag. Likevel stemte en samlet opposisjon for en sterk kritikk av henne, og tirsdag skal Stortinget behandle et mistillitsforslag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
 • Gunnhild Hokholt Bjerve
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

En samlet opposisjon stilte seg bak det såkalte daddelforslaget, som ble vedtatt torsdag kveld. Det slår fast at Listhaug offentlig har framsatt «uriktige og krenkende påstander knyttet til bekjempelse av terror i Norge.»

Etter at innpiskerne fra de ulike partiene hadde sørget for riktig styrkeforhold i salen, stemte 53 representanter for forslaget, mens 47 stemte mot.

Kritikken kommer til tross for at Listhaug gjentatte ganger ba om unnskyldning for Facebook-innlegget under debatten i Stortinget torsdag.

Bakgrunnen for kritikken er et innlegg på sin Facebook-side, der Listhaug skrev «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet – Lik og del». Teksten var koblet til et bilde av krigere fra opprørsgruppen al-Shabaab i Somalia, som det viste seg at justisministeren ikke hadde rett til å bruke.

Tirsdag neste uke behandles også et mistillitsforslag mot Listhaug, framsatt av Rødt. Arbeiderpartiet og SV vil støtte forslaget.

LES OGSÅ:

 • KrF holder trolig hånden over Listhaug
 • Listhaug: Nå er min jobb å sørge for å trygge landet
 • Støre vurderer fortsatt mistillit mot Listhaug
 • Støre mener Listhaug bidrar til Ap-hat
 • Sanner om Listhaug-utspillet: Det er riktig å beklage
Publisert:
 1. Stortinget
 2. Facebook
 3. Arbeiderpartiet (Ap)
 4. Sylvi Listhaug

Mest lest akkurat nå

 1. På papiret var alt i orden. Bak hyttefasaden skjulte det seg underbetaling, falske timelister og livsfarlige arbeidsforhold

 2. Slåsskamp inne i togvogn

 3. Smittevernoverlege: – Kan bli en fin vår og sommer, men ny bølge til høsten

 4. Staten kan ikke betale for alt

 5. Borgli testet banesykling: - Hjelmen knuste momentant

 6. Omsider får denne mannen en gate oppkalt etter seg