Varsler opphold før mer kraftregn

Det kraftige regnværet på Sørlandet fredag kveld har i løpet av natten beveget seg nordover, men uten den samme intensiteten. Nå varsles opphold før mer regn.

Publisert: Publisert:

Det varslede regnet i Kristiansand fredag kveld. Det var store problemer flere steder som her langs riksvei 9 ved Grim i Kristiansand. All trafikk stoppet opp. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Det varslede regnet i Kristiansand fredag kveld. Det var store problemer flere steder som her langs riksvei 9 ved Grim i Kristiansand. En mann mått holde maten og mobilen høyt opp for å unngå vannet. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Det kraftige uværet resulterte i 78,6 millimeters nedbør på Lista og Sørlandet fredag kveld. Dovland i Aust-Agder endte på 130,2 millimeter det siste døgnet, fulgt av Senumstad i samme fylke hvor det ble registrert 110,8 millimeter regn, viser målinger fra Meteorlogisk institutt lørdag morgen.

Mange steder melder eiere med private målestasjoner om lokale målinger opp mot 152 millimeter regn, skriver VG lørdag morgen.

I løpet av natten har frontsonen for lavtrykket beveget seg nordover og nordvestover, melder Meteorologisk institutt. Det flytter seg raskere enn fredag kveld, noe som lokalt vil gi mindre nedbør enn på Sørlandet fredag kveld hvor regnbygene ble liggende lenge over samme område.

– Nå ligger uværet over Buskerud, sørlige deler av Oppland og sør i Hedmark. Det er ikke lenger så ille som fredag kveld, men nedbøren varierer veldig i intensitet, forteller statsmeteorolog Håkon Mjelstad til NTB.

Han sier at det både over Sørlandet og lenger nord på Østlandet vil gå over i løpet av ettermiddagen, før det kommer en runde med heftig regn lørdag kveld og natt til søndag.

– Det kan bli aktuelt med farevarsel i forbindelse med den neste runden av regn, men det vet vi foreløpig ikke så mye om. Det er ikke så veldig dramatisk, men når det kommer veldig mye vann fort, så blir det ekstremt på kort tid, sier Mjelstad.

Flere veier ble stengt i Kristiansand som følge av voldsomme vannmengder på kort tid. Disse strekningene ble gjenåpnet lørdag morgen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Skremmende, annerledes halloween-feiring

  2. Se Pøbel sitt penis-stunt i Stavanger

  3. Da Charlotte Selstø fikk korona var det særlig to symptomer som dominerte

  4. Elev på Stavanger-skole smittet med korona - hele trinnet i karantene

  5. Jobbet uten sikring i høyden. Fikk 117.000 kroner i «straks-bot»

  6. Over 900 smittetilfeller i Rogaland

  1. Ekstremvær
  2. Flom