Høyre vil fjerne pappakvoten - men ikke nå

Til stor jubel vedtok Høyres landsmøte at familier på sikt skal kunne fordele foreldrepermisjonen fritt. Med andre ord går partiet inn for å fjerne pappapermen.

Publisert: Publisert:

Foto: Pål Christensen

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Dermed fikk permisjonsopprøret i Høyre til slutt gehør på landsmøtet på Gardermoen, etter å først ha tapt slaget om en snarlig revurdering av ordningen med 15 uker til far.

Høyre-nestleder Jan Tore Sanner mener det trengs ro rundt fedrekvoten, som ble økt av regjeringen for bare et år siden. Flere i partiet ønsker imidlertid omkamp. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix.

Setningen som ble vedtatt i prinsipprogrammet sier imidlertid ingenting om når Høyres mål skal innfris. Nestleder og kommunal- og moderniseringsminister Jan-Tore Sanner har gjort det klart at han ikke vil gjøre noe med pappapermen nå.

– Nå har vi i regjering gått inn for tredeling. Det mener jeg må stå seg. Dette er viktig for mange, og vi må ha en forutsigbarhet, sier han til NTB.

Høyre har også tidligere villet kutte fedrekvoten helt, men inngikk i 2014 et kompromiss med samarbeidspartiene Venstre og KrF om å redusere den til ti uker. Da fedrekvoten ble økt igjen til 15 uker fire år senere, var det bare KrF som stemte mot i Stortinget.

LES MER:

Publisert:

Les også

  1. Bare seks land er likestilte - Norge er ikke ett av dem

  2. Flertallet støtter en fedrekvote

  3. Kvinner tar fortsatt det meste av omsorgen for barna

Mest lest akkurat nå

  1. City Bistro legger ned etter 33 år: - Det er trist, men vi ser ingen annen utvei

  2. Front­kolli­sjon på E39 i Lyngdal

  3. Da hun trodde sønnen skulle dø, arrangerte Christin Kristoffersen fest

  4. Haalands langspurt overskygget alt. Det gikk et gisp over fotballverdenen.

  5. Direkte: Hvem blir sykkelkongen av Champs-Elysées i Paris?

  6. Jakob Ingebrigtsen sikret seg kongepokalen