TV 2-redaktør Hagen får fortsette

Vegard Jansen Hagen får fortsette som sportsredaktør i TV 2 til tross for den siste tids avsløringer om seksuell trakassering i kanalen, melder Bergens Tidende.

Illustrasjonsfoto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Torsdag ettermiddag ble det holdt allmøte i TV 2, og der ble det ifølge avisen gjort kjent at Hagen har full tillit fra ledelsen. Avgjørelsen skal ha blitt møtt av applaus blant ansatte.

Kanalen meldte senere i en pressemelding at den har satt i verk flere tiltak mot seksuell trakassering.

Hagen har de siste dagene vært under press etter at han innrømmet at han i over et år satt på opplysninger om alvorlig seksuell trakassering i TV 2 uten å gripe inn. Hagen erkjente samtidig at alle de fem kjente trakasseringssakene i TV 2 er knyttet til sportsavdelingen.

TV 2-direktør Olav T. Sandnes uttrykte allerede onsdag at han har tillit til Hagen. Samme dag hevdet derimot kanalens tidligere kommunikasjonsdirektør, Rune Indrøy, at Hagens framstilling av trakasseringssakene har vært delvis uriktig.

– Jeg reagerer meget sterkt på den framstillingen Hagen nå gir. Den er delvis løgnaktig. Fra kvinnens side ble all informasjon gitt i det første møtet med Hagen, også om episoden inne i TV 2-lokalene, sa Indrøy til VG om saken der en kvinnelig medarbeider varslet om at hun var blitt seksuelt trakassert av en kollega.

Ikke enig

Tidligere administrasjonssjef i TV 2, Kathrine Martinsen, har en annen oppfatning enn Indrøy. Hun hadde personalansvar i sportsavdelingen i månedene før sportsprofilen sluttet i kanalen.

– Slik jeg kjenner saken satt ikke Hagen på all informasjon fra alle involverte, som til slutt gjorde at arbeidsforholdet resolutt ble avsluttet. Den informasjonen kom først på bordet etter jeg hadde snakket med mange av de involverte. Det er umulig for meg å vite hva som ble sagt på tomannshånd mellom Vegard og den berørte kvinnen. Dette skjedde før jeg begynte å jobbe der. Som sportsredaktøren også har vært tydelig på, så visste han nok til at han burde tatt grep tidligere. Derfor er det prisverdig og nødvendig at han tar ansvar og sier unnskyld, sier hun.

Kommunikasjonsdirektør Sarah C.J. Willand i TV 2 mener saken er mer sammensatt.

– Som ansvarlig arbeidsgiver kan vi ikke kommentere enkeltsaker. I denne konkrete saken er det likevel viktig å si at den er mer sammensatt enn det som kommer fram av dekningen til nå. Det fratar likevel ikke Vegard Jansen Hagen et ansvar, han skulle reagert tidligere, og som en konsekvens av det har flere måtte lide.

Tiltak mot trakassering

Torsdag ettermiddag fortalte TV-kanalen i en pressemelding om sine tiltak mot seksuell trakassering.

– Vi har de siste dagene erkjent at det er gjort grove feil, vi har sagt hva vi mener om det som har kommet fram, og hvordan vi vil at TV 2 skal være som arbeidsplass. Det er min oppgave å omsette dette til handling. Det gjør vi nå, sier TV 2-sjef Sandnes.

Fem punkter skal danne grunnlaget for det videre arbeidet: å bygge kunnskap, kartlegging, gjennomgang av rutiner, senke terskelen for å melde om saker samt oppfølging og evaluering.

– Vi må heller ikke glemme at dette handler om mennesker i og utenfor TV 2 som garantert har det tøft nå. De har familie, det må vi også ta hensyn til. Oppfølgingen av disse sakene har nå førsteprioritet for ledelsen, og vårt fokus vil være å behandle varslinger på en ordentlig måte. Det er de berørte som er viktigst akkurat nå, sier Sandnes.

Tiltakene vil bli evaluert etter et halvt år.

Publisert:
  1. TV 2
  2. Seksuell trakassering
  3. TV

Mest lest akkurat nå

  1. Han blir sjef i Bjørn Rygg-selskap

  2. Viking glimrende før pause, mistet seieren på overtid

  3. Nytt slag for Rødne: – Dette kom som lyn fra klar himmel

  4. De fleste ungene ble skremt og sprang bort, men fire ble med den fremmede mannen

  5. Test av fem elbiler. Og tre ting som bør inn i kjøpekontrakten.

  6. Ny direkterute fra Sola